Vieglatlēti aicināti piedalīties Atlētu komisijas vēlēšanās

LVS, 19/07/2017 12:00

Lai vieglatlētu viedoklis tiktu pārstāvēts un reprezentēts Latvijas Vieglatlētikas savienībā, tiek veidota Atlētu komisija.

Atlētu komisijas, turpmāk – Komisija, galvenais uzdevums ir apspriest idejas, risināt jautājumus un paust viedokli, kas saistās ar atlētu tiesībām un pienākumiem treniņu procesā, sacensībās Latvijā un ārzemēs. Komisijas locekļi aktīvi iesaistās Komisijas darbībā un ziņo par savu darbu un priekšlikumiem Latvijas Vieglatlētikas savienības valdei.

Komisijas sastāvs
1. Komisija sastāv no 8 (astoņiem) Komisijas locekļiem, no kuriem 6 (seši) tiek ievēlēti Latvijas čempionāta laikā Ogrē 2017.gada 29.-30.jūlijā, bet 2 (divus) Komisijas locekļus (viena sieviete un viens vīrietis) izvirza Latvijas Vieglatlētikas savienības valde.
2. 6 (seši) Komisijas locekļi pārstāv dažādas vieglatlētikas disciplīnas – īso distanču skriešana, garo distanču skriešana, mešanas, lekšanas, soļošana un daudzcīņa.
3. Komisijas vadītājs ir viens no 8 (astoņiem) Komisijas locekļiem. Komisijas vadītāju ievēlē Komisijas locekļi pirmajā komisijas sanāksmē uz 4 (četriem) gadiem.
4. Komisijas loceklis, kurš pārkāpj kādu no Antidopinga noteikumiem, tiek izslēgts no komisijas. Viņa vietā Latvijas Vieglatlētikas savienības  valde ieceļ jaunu Komisijas locekli.
5. Komisija sanāk 2 (divas) reizes gadā. Pēc nepieciešamības – arī biežāk.

Vēlēšanas
1. Komisijas locekļu kandidātiem līdz 20. jūlijam jāaizpilda pieteikuma anketa, kas atrodama interneta vietnē http://bit.ly/2spzH9i
2. Prasības Komisijas locekļu kandidātiem: vismaz 1 (vienu) reizi piedalījies Latvijas čempionātā un bijis Latvijas pieaugušo izlases sastāvā pēdējo 6 (sešu) gadu laikā.
3. Informācija par Komisijas locekļu kandidātiem (motivācija, īsa biogrāfija) būs pieejama athletics.lv mājas lapā internetā.
4. Komisijas locekļu vēlēšanas notiks Latvijas čempionāta laikā Ogrē 2017.gada 29.-30.jūlijā.
5. Informācija par precīzu  Komisijas locekļu vēlēšanu norises laiku būs pieejama Latvijas čempionāta laikā Ogrē 2017.gada 29.-30.jūlijā.
6. Balsot var Latvijas čempionāta dalībnieki, uzrādot savu sacensību numuru.
7. Balsošanas biļetenā jāatzīmē 6 (seši) Komisijas locekļu kandidāti.
8. 6 (seši) Komisijas locekļu kandidāti ar visvairāk iegūto balstu skaitu tiks ievēlēti par Komisijas locekļiem.
9. Vēlēšanu rezultāti tiks paziņoti 1 (vienas) dienas laikā pēc Latvijas čempionāta noslēguma mājas lapā internetā http://athletics.lv.