Bigbank Skrien Latvija 1. posmā Liepājas pusmaratonā uzvar Kažemāka un Dopolskas

LVS, 27/03/2017 18:30
Anita Kažemāka
Mareks Gaļinovskis 

Svētdien, 26. martā ar olimpieša Valda Dopolska (Lietuva) un Anitas Kažemākas triumfu sacensību garākajā distancē - pusmaratonā - tika atklāta Baltijā vērienīgākā skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija septītā sezona.

Pavasarīgi siltie un sausie laikapstākļi lutināja divarpus tūkstošus skriešanas sporta entuziastu un profesionāļu, kas šķērsoja starta līniju vēju pilsētā.

“Ir prieks redzēt, ka agrais sezonas sākums un neparedzamie laikapstākļi nav šķērslis Liepājas iedzīvotājiem un pilsētas visiem uzsākt sportisko ikdienu Bigbank Skrien Latvija skriešanas seriālā. Varam jau šobrīd droši apgalvot, ka Liepājas atgriešanās seriāla kalendārā ir izdevusies un būs lieliska iedvesma turpmākās sezonas veiksmīgai norisei.” Bigbank Skrien Latvija valdes priekšsēdētājs Sandijs Pinkulis pauž gandarījumu par seriāla atgriešanās Liepājā.

Sacensību dienā kā pirmie Liepājas pusmaratona trasē devās pusmaratonisti, uzsākot 21 kilometru garo skrējienu pa pilsētas ielām. Visātrākā sieviešu konkurencē izrādījās viena no Latvijas labākajām garo distanču skrējējām Anita Kažemāka, kura pauž patiesu gandarījumu par paveikto: "Bigbank Skrien Latvija sezonas sākumu Liepājas pusmaratonā pavadīju pozitīvās noskaņās - gan ar uzvaru pusmaratona distancē, gan ar uzradīto rezultātu. Kā jau vēju pilsētai, Liepājai pienācās vējaina diena, bet saule tomēr mūs arī palutināja. Skrējēju pulks bija liels, kas liecināja, ka visi bija sailgojušies pēc skriešanas sezonas sākuma!". Kā otrā finišā atgriezās Inga Zālīte (1:24:10), aiz sevis atstājot Daigu Grickus (1:24:22).

Starp vīriešiem otro labāko rezultātu aiz spēcīgā lietuviešu skrējēja izdevās uzrādīt pašmāju sportistam Jānim Višķeram (1:06:46), kurš no Valda Dopolska atpalika vien par 58 sekundēm. Savukārt godalgoto trijnieku noslēdza Renārs Roze (1:08:21).

Liepājas pilsētas, kura pirmā uzsāka Bigbank Skrien Latvija septīto sezonu, domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis, kurš pats piedalījās garākajā no distancēm - pusmaratonā, pauž patiesu prieku par skrējiena norisi pilsētā: "Liepājai ir ļoti labas sajūtas! Prieks un lepnums, ka tieši Liepāja ir atklājošais posms Baltijas lielākā skriešanas seriāla “Bigbank Skrien Latvija” ietvaros. Tie bija sporta svētki Liepājas skrējējiem, nūjotājiem, rāpotājiem, lieliem un maziem, vienlaikus bija patīkami dzirdēt vislabākās atsauksmes no atbraukušajiem skrējējiem par Liepāju. Tas viss dod optimismu un pozitīvu lādiņu vēl labāk plānot seriāla posmu nākamgad. Un doma par maratonu Liepājā ir jau palaista gaisā. Paldies organizatoriem par sadarbību!"

Šajā gadā skriešanas seriāla komandu cīņa grasās būt īpaši sīva, jo tajā savu dalību pieteikušas virkne komandas gan ar Latvijā spēcīgākajiem skrējējiem, gan dažādi uzņēmumi un pašvaldību komandas. Lai arī komandas var pieteikt līdz pat trešajam posmam, jau Liepājas pusmaratonā startēja 29 komandas no visas Latvijas. Uzvaru izcīnīja komanda “Adidas”, 2.vietā ierindojās “Sportland/Nike” un 3.vietā “Veikals Maratons & Asics”.

Pirmo reizi seriāla vēsturē norisinājās arī Mazuļu rāpošanas sacensības, pēc kurām tika dots starts visplašāk pārstāvētajām distancēm - distancē vienlaikus devās piecu un desmit kilometru skrejēji un nūjotāji. Jau no pirmajiem trases kilometriem sacīksti uzsāka abu īsāko distanču līderi. Piecu kilometru distancē sacensību trasi Liepājā visātrāk izdevās pieveikt Jānim Razgalim (0:16:56), Gundegai Heidingerei (0:19:38). 10 km cīņā uzvaras laurus plūca Andris Jubelis (0:35:10) un Ilona Marhele (0:42:31), kura ar skrējienu bija apmierināta: "Sacensību dienā - labs laiks, trase - dinamiska, viss bija lieliski!"

Līdzās sacensību galvenajām distancēm un Mazuļu rāpošanas sacensībām notika arī Bērnu skrējiens, kurā dažāda garuma distances veica zēni un meitenes 2 līdz 12 gadu vecumā. Tādējādi brīvdiena Liepājā izvērtās ne vien par skrējienu pēc medaļām, bet aktīvu atpūtu Kurzemes kūrortpilsētā visai ģimenei.

Nākošais Bigbank Skrien Latvija posms Rēzeknes pusmaratons notiks jau pēc 2 nedēļām  - 7. un 8. aprīlī, kur turpināsies Liepājās uzsāktā cīņa arī par sezonas kopvērtējuma punktiem kā individuālajā tā arī komandu ieskaitēs.

Vairāk aktuālās informācijas, Liepājas pusmaratona rezultāti un reģistrācija nākošajiem skriešanas seriāla posmiem - www.bigbanskrienlatvija.lv

Pasākuma atbalsta: Bigbank, Liepājas pilsētas pašvaldība, Sportland, Nike.

Foto galerija no pasākuma: https://failiem.lv/u/rtuuktt3
Foto autors: Mareks Gaļinovskis 
Teksta autore: Sintija Melne