Starptautiskas sacensības vieglatlētikā “Kuldīgas Katrīnas kauss 2017”

LVS, 16/01/2017 11:43

Kuldīgas vieglatlētikas manēžā 21. janvārī norisināsies jau 7. starptautiskās sacensības vieglatlētikā „Kuldīgas Katrīnas kauss”. Sacensību atklāšana – plkst. 18.00.

Sacensībām pieteikušies dalībnieki no 12 valstīm. Šogad startēs kupls dalībnieku skaits no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas, Itālijas, Ungārijas, Baltkrievijas, Grieķijas, bet pa vienam pārstāvim no Norvēģijas, Azerbaidžānas, Nīderlandes un Īrijas.

Kuldīgas Katrīnas kausu izcīnīs šādās disciplīnās: 60 m, 400 m un 1000 m skrējienā, 60 m barjerskrējienā, tāllēkšanā, augstlēkšanā sievietēm un kārtslēkšanā vīriešiem.

Sprinta distancē pieteikta Rio 2016 dalībniece Gunta Latiševa-Čudare, kā arī spēcīgas sprinteres no Ungārijas, Lielbritānijas un Itālijas.

Sprinta distancē vīriešiem redzēsim visu Latvijas labākos sprinterus, kā arī viesus no Lielbritānijas, Ungārijas, Itālijas, Nīderlandes un Baltkrievijas.

Ļoti spēcīgs  dalībnieku sastāvs 400 m, kur Kuldīgas manēžas rekordistam 200, 300 un 400 m Jānim Leitim, konkurenci sastādīs spēcīgs sportists no Azerbaidžānas Hakims Ibrahimovs, baltkrievs Aleksandrs Krasovskis, kā arī Latvijas sportisti Renārs Stepiņš, Austris Karpinskis, Maksims Sinčukovs un Iļja Petrušenko. Sievietēm šajā disciplīnā startēs Latvijas rekordiste 600 m Līga Velvere, kā arī spēcīgas sportistes no Lietuvas un Ungārijas.

Daudz dalībnieki pieteikti 1000 m distancē, kur būs spraigas cīņas, jo startēs daudzi  spēcīgi Latvijas un Lietuvas sportisti.

Kārtslēkšanā redzēsim Mareku Ārentu, kā arī viesi no Norvēģijas Ēriku Dolvi un vairākus igauņu kārtslēcējus. Augstlēkšanā būs interesantas cīņas, jo pieteikusies labākā Latvijas augstlēcēja, 2015. gada Pasaules Universiādes sudraba medaļas ieguvēja Madaru Onužāne-Saliņa un Baltkrievijas izlases augstlēcēja Marija Šulgina.

Tāllēkšanas sektorā cīņā par Katrīnas kausu dosies Latvijas labākais tāllēcējs Elvijs Misāns. Sievietēm šajā disciplīnā startēs Māra un Lauma Grīvas, Aiga Grabuste, Santa Matule un vairākas spēcīgas Lietuvas sportistes.

Sacensības tiešraidē varēs vērot www.sportacentrs.com, taču vislabāk to visu varēs skatīt Kuldīgas vieglatlētikas manēžā. 

Sacensības organizē Kuldīgas novada Dome, Kuldīgas novada Sporta skola, Sporta klubs ”Katrīna” un Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Ilze Stukule,
KKK galvenā tiesnese