Rīgas Sporta laureātā balvu par mūža ieguldījumu sportā saņems treneris Uldis Kurzemnieks

LVS, 09/12/2016 10:17

Piektdien, 9. decembrī, kinoteātrī “Splendid palace” plkst. 18.00 sāksies “Rīgas sporta laureāts 2016” svinīgais pasākums, kurā sveiks galvaspilsētas labākos sportistus, trenerus, komandas, kā arī suminās gada populārākā sporta pasākuma organizatorus un pasniegs balvu nominācijā “Par mūža ieguldījumu”.

Vieglatlētikas treneris Uldis Kurzemnieks saņems balvu nominācijā “Par mūža ieguldījumu”. Treneris dzimis 1943. gadā Tukumā. Pats nodarbojies ar vieglatlētiku – barjerskriešanu. Pēc skolas beigšanas studējis Latvijas Valsts Fiziskās kultūras institūtā un absolvējis 1969.gadā. Jau studiju gados sācis strādāt par vieglatlētikas treneri un bijis pie “Daugavas” sporta kombināta Vieglatlētikas skolas šūpuļa. Vieglatlētika ir viss Ulda Kurzemnieka mūžs, vaļasprieks.

Ar savām zināšanām palīdzējis saviem audzēkņiem labot Latvijas rekordus. Trenera audzēkņi godam pārstāvējuši Latviju un Rīgu starptautiskās sacensībās un Latvijas olimpiādēs. Treneris Uldis Kurzemnieks ir sagatavojis četrus Olimpisko spēļu dalībniekus – Juri Toni, Ilondu Lūsi, Jāni Karlivānu un Jāni Leiti. Vēl pie labākajiem jāmin Marina Krivošeina un Vineta Plūksna-Ikauniece.

Jānis Leitis 2009. gadā Kauņā izcīnīja uzvaru Eiropas U23 junioru čempionātā tāllēkšanā, bet 2012. gadā uzstādīju Latvijas rekordu 400m skrējienā.

Uldis Kurzemnieks piedalījies Olimpiskajās spēlēs Londonā, Paraolimpiskajās spēlēs un kā ātrslidotājas Ilondas Lūses treneris ziemas Olimpiskajās spēlēs Nagano.  2009. gadā Uldis Kurzemnieks saņēma “Rīgas labākā trenera” balvu.