Baltijas Vieglatlētikas treneru seminārs

LVS, 16/11/2016 10:48

11. un 12. novembrī Murjāņu sporta ģimnāzijā notika Baltijas Vieglatlētikas treneru seminārs, kurā uzstājās vairāki starptautiski lektori un interesi par semināru izrādīja vairāk kā 170 treneru.

Semināra programmas ievadā LVS prezidents Guntis Zālītis sveica trenerus ar veiksmīgo 2016. gada sezonu un pateicās visiem sacensību organizētājiem Latvijā. Turpinājumā svinīgi tika sveikta MSĢ direktore Ingrīda Amantova ar jaunās manēžas būvniecību. No valsts saņemtās prēmijas par izciliem sasniegumiem sportā LVS piešķīra 5000 eiro aprīkojuma iegādei Murjāņu sporta ģimnāzijas vieglatlētikas manēžai.

Turpinājumā
Genādijs Ļebedevs iepazīstināja ar sevi kā LVS jaunais sacensību komercdirektors un prezentēja aptaujas anketu rezultātus par 2016. gada sacensību sezonu. “Apkopojot datus, varam secināt, ka 2016. gada sacensību sezonai ir divas medaļas puses. Ir lietas, par kurām esam priecīgi, un tās novērtē arī sportisti, treneri un skatītāji. Tomēr ir daudz uzlabojumi, kurus centīsimies ieviest jaunajā sacensību sezonā.”

Seminārā tika apstiprināts 2017. gada sacensību kalendārs, bet tajā vēl tiks veikti nelieli labojumi un precizējumi. Savukārt izlases direktors
Dmitrijs Miļkevičs iepazīstināja klātesošos ar 2017. gada izbraukuma sacensību atlases kritērijiem. Jaunatnes komisijas un Treneru padomes vadītāji Ilze Stukule un Guntars Gailītis prezentēja komisiju kopsavilkumu par 2016. gadu.

Dienas otrajā pusē uzstājās
Gatis Berķis, kurš informēja par antidopinga aktualitātēm vieglatlētikā. Savukārt Viktors Lācis, kurš nesen atgriezies no Eiropas Vieglatlētikas asociācijas Treneru semināra par garo un vidējo distanču skriešanu, prezentēja vairāku pasaules labāko vidējo distanču skrējēju treniņu metodes.

Pirmās dienas noslēgumā uzstājās
Anatol Skrypko no Polijas, kura tēma bija “Vieglatlētu fiziskā un tehniskā sagatavošana”.

Semināra otro dienu veiksmīgi atklāja
Aļona Fomenko, kura piedalījās Eiropas Vieglatlētikas asociācijas Treneru seminārā Itālijā. Klātesošie tika iepazīstināti ar šī semināra aktualitātēm. Ar nepacietību tika gaidīta nākamā viešņa no Baltkrievijas - Pasaules čempiones 800 m Marinas Arzamasovas trenere Natallia Dukhova, kura dalījās pieredzē par Marinas Arzamasovas ilgtermiņa treniņu un sacensību plānošanu, kā arī sportistes psiholoģisko noturību.

2000. gada Olimpiskais medaļnieks Aigars Fadejevs kā sporta rehabilitologs-masieris runāja par tradicionālām traumām sportā un to profilaksi, ārstēšanu. Divu dienu semināru noslēdza treneris Gints Palameiks, kurš nedaudz analizēja savu audzēkņu 2016. gada startus, kā arī dalījās pieredzē par treniņu darba plānošanas procesu.  

Baltijas vieglatlētikas treneru seminārs tika līdzfinansēts ar valsts atbalstu. 

Lektoru prezentācijas - šeit. Ziņas pielikumā - 2
017. gada sacensību kalendāra projekts.