Latvijas čempioni 10km šosejas skrējienā - Reinis Hartmanis un Jolanta Liepiņa

LVS, 29/08/2016 15:06

27. augustā Piltenē notika Latvijas čempionāts 10km šosejas skrējienā, kas sportistu vidū tika atzīts kā ļoti labi organizēts skrējiens.

Kādreizējais Piltenes skrējiens šogad atdzima pēc vairāku gadu pauzes. Asfaltētajās Kurzemes pilsētas ieliņās sacentās ap 400 skrējēju. Piltenes 5km aplis bija ļoti līdzens un praktiski bez kāpumiem. Lielākās problēmas sportistiem sagādāja vējš. Pusi no distances skrējējiem bija jācīnās ar kārtīgu pretvēju.

Vīriešu konkurencē drīz vien no pārējiem aizbēga Reinis Hartmanis un Renārs Roze. Viņu savstarpējā cīņā arī izšķīrās Latvijas čempionu liktenis. Šoreiz vairāk spēka distances pēdējiem metriem bija sataupījis Reinis Hartmanis, kurš triumfēja Latvijas čempionātā
Vīriešu vērtējumā otrā vieta Renāram Rozem, bet trešā – Kristapam Bērziņam.

Dāmu skrējienā intrigas bija krietni mazāk – jau pavisam drīz prom no pārējām aizskrēja Jolanta Liepiņa. Ar katru nākamo kilometru viņas pārsvars tikai pieauga. Līdz ar to arī Latvijas čempione pusmaratonā triumfēja arī 10km skrējienā. Otro vietu izcīnīja Laura Čakle, bet trešo – Guna Ģērmane.

Nākamais lielais starts garo distanču skrējējiem būs 18. septembrī Valmierā. Tur norisināsies Latvijas čempionāts maratonā.