Latvijas Vieglatlētikas savienības kongresā prezentēti vairāki jaunumi (8)

LVS, 30/03/2016 16:19

30. martā Rīgā norisinājās Latvijas Vieglatlētikas savienības ikgadējais kongress. Pasākums tika atklāts ar goda zīmju pasniegšanu vieglatlētikas cildinātājiem vairākos Latvijas reģionos. LSPA profesore Ilze Avotiņa prezentēja grāmatu “Vieglatlētika”, bet noslēgumā tika prezentēta jaunā savienības mājas lapa.

Lai pateiktos tiem cilvēkiem, kuri veicina vieglatlētikas attīstību savā reģionā, Vieglatlētikas savienība 2015. gadā izveidoja projektu Latvijas Vieglatlētikas savienības apbalvojumi. Ikvienam juridiskajam biedram bija iespēja ieteikt kandidātus vienā no kategorijām – biroja darbinieks, pasākumu un sacensību organizatori vai tehniskie darbinieki. Kongresā tika pasniegti 13 apbalvojumi.

  • Liepājas Sporta spēļu skola – Aija Kalnīte
  • Latvijas Vieglatlētikas veterānu asociācija – Laine Kreicere
  • Latvijas skolu sporta federācija – Sergejs Petrakovs
  • Sporta skola  «Arkādija» – Inga Vītola-Skulte
  • SIA Burģis – Vilmārs Zeme
  • Alūksnes pilsētas BJSS – Ilgvars Vaskis
  • Bauskas novada BJSS – Aina Indriksone
  • Ogres novada sporta centrs – Jevgēņijs Liepa
  • Valmieras BJSS/ Valmieras VK – Līga Dzene
  •  Sporta klubs «MAGNEN» – Edgars Kļaviņš
  •  Jēkabpils Sporta skola – Edgars Lamba
  •  Tukuma Vieglatlētikas klubs – Juris Kožeurovs
  •  LSPA – Ilze Avotiņa

Kongresa dalībniekus par aktualitātēm un izaicinājumiem sporta nozarē informēja arī Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Savienības prezidents Guntis Zālītis
 sniedza pārskatu par paveikto 2015. gadā un iezīmēja svarīgākās darbības jomas Olimpiskajā gadā. Tāpat tika apstiprināta 2015. gada budžeta izpilde un gada pārskats.

Par aktualitātēm informēja arī vairāku komisiju vadītāji –
Ilze Stukule, Guntars Gailītis un Gatis Ratnieks. 

2016. gadā pirmo reizi notiks Latvijas čempionāts ultra garajos skrējienos
. Par šo projektu klātesošo iepazīstināja šī čempionāta katra posma organizētāji.

Kongresa laikā notika Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas profesores Ilzes Avotiņas sarakstītās grāmatas „Vieglatlētika” prezentācija
. Grāmata tapusi ar Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Vieglatlētikas savienības atbalstu. Profesores sarakstītā grāmata veltīta visu vieglatlētikas disciplīnu apguvei.Tajā apkopota sporta soļošanas, skriešanas, lēkšanas, mešanas un daudzcīņas attīstības vēsture, rekordi, tehnika un vingrinājumi šo vieglatlētikas veidu mācīšanai, kā arī iekļauti sacensību noteikumi. 

Kongresa noslēgumā tika prezentēta jaunā
mājas lapa, kas ieguvusi jaunu izskatu un funkcionalitāti
. Izstrādājot jaunu mājaslapu, ir ņemtas vērā mūsdienu tendences, lai mājaslapa būtu pārskatāma un ērti lietojama, vienkārša savā dizainā, un būtu iespējama sasaiste ar sociālajām platformām. 




Komentāri (8)

Kacuks 30/03/2016 19:41, pirms 8 gadiem
Jaunā LVS mājas lapa ir kaut kāds murgs! Ne pārskatāms kalendārs (daudz lieku kustību), ne vairs saprotams kur ir rezultāti, arhīvs .Vajadzēja tikai nedaudz pilnveidot veco un viss būtu OK! Vai tad nevarēja paņemt par piemēru Lietuvas mājas lapu - tur viss ir ideāli, viss ērti pa roka, viss pat lietuviski saprotams!!!
Tiem , kas reizi gadā ieies mājaslapā varbūt būs labi....bildītes paskatīties..
Janka 30/03/2016 20:02, pirms 8 gadiem
Ei?! Kur rezultāti? Kā tos atrast- kāds var paskaidrot? Tagad pa dienām sacensības jāmeklē būs?
ansiso 31/03/2016 10:10, pirms 8 gadiem
Jāklikšķina uz konkrēto sacensību, un tad izleks viss, kas saistīts ar tām sacensībām: nolikums, rezultāti, foto, video utt. Manuprāt, daudz jēdzīgāk nekā tas bija iepriekš. Vecajā versijā es ilgi nesapratu, kur vispār ir tie rezultāti. Jaunais formāts gan vēl jāpieslīpē, piemēram, sadaļu Prognožu spēle var izdalīt atsevišķi līdzīgi, kā tas ir ar sadaļu Garo distanču skrējieni. Arī atrast, kur veikt prognozi, nav tik vienkārši. Pazudusi iespēja komentēt caur sportacentrs.com loginu. Vajadzētu ļaut autorizēties, izmanojot arī google kontu.
Kurzemnieki (Liepāja) 31/03/2016 10:22, pirms 8 gadiem
Nav nekāds murgs! Pie visa jaunā jāpierod, taču īsta latvieša modē ir vispirms kārtīgi izpukstēties, izrādīt savu neapmierinātību un tad varbūt sākt domāt. Veltiet 30 min. sava dārgā laika un izpētiet lapu, viss ir vienkārši un pārredzami. Malači visi tie, kuri strādāja pie šī projekta. Paldies :)
Imspot 31/03/2016 11:58, pirms 8 gadiem
Mājaslapa ir OK, bet vai mobilā versija nav paredzēta? Visticamāk, ka vismaz 50% skatījumu ir no mobilajiem tel, tā ka mūsdienās mobilā versija būtu must have.
Ilze 31/03/2016 12:54, pirms 8 gadiem
Kur ir visu iepriekšējo gadu rezultāti un sportistu rezultātu datu bāze?
Džuris Evertovskis (@TontonsB) 31/03/2016 13:05, pirms 8 gadiem
Nerunāju LVS vārdā, bet esmu viens no izstrādātājiem.

Paldies visiem par atsauksmēm un ieteikumiem!

Kalendāra jaunais veidols paredzēts, lai paplašinātu lietojamību ikvienam lapas lietotājam nevis to ierobežotu. Ceru, ka jaunās iespējas meklēšanā un informācijas sasaistē ar notikumiem noderēs arī regulārajiem lapas lietotājiem, kad tās iepazīsiet. Kā vienu piemēru varu izcelt to, ka notikumam piesaistītās datnes (t. sk. rezultāti) ir pieejami ne vien kalendāra sadaļā, bet arī pie rakstiem par šo notikumu.

Reaģējot uz paustajiem viedokļiem, tiks domāts par iespējām uzlabot darbu apmeklētājiem, kas kalendāru izmanto kā tehnisku instrumentu regulāram darbam ar rezultātiem. Varbūt ir kādas konkrētas idejas, ko jūs ieteiktu pilnveidot tagadējā risinājumā?

Papildinot ansiso par kalendāra lietošanu - var arī neklikšķināt uz sacensībām, bet izmantot pogu "+", tad turpat kalendāra skatā būs pieejama galvenā informācija par sacensībām, arī rezultāti.

Iespējas pieslēgties ar sportacentrs.com lietotāju vairs nebūs, jo LVS lapa tagad ir atsevišķi no sportacentrs.com platformas, taču tā vietā ir gan iespēja komentēt nepieslēdzoties nemaz (kas pagaidām ir guvusi lielāko atsaucību), gan arī pieslēdzoties ar sociālo tīklu kontiem. Šo pieslēgšanās veidu aicinu izmantot arī jums. Priekšrocības - jūsu vārdā varēsiet komentēt tikai jūs un būtu skaidrs, kurš ir patiesais viedokļa autors.

Atsevišķa mobilā versija pagaidām nav paredzēta, taču lapa (pogu izmēri, interaktīvo elementu uzvedība u.tml.) ir plānota tā, lai ļautu to bez būtiskām problēmām lietot arī ar dažāda izmēra skārienjutīgajiem ekrāniem. Imspot, ja galvā ir konkrēta vīzija par to, ko gribētos redzēt mobilajā versijā, neizslēdzu, ka šī informācija nākotnē var noderēt :)

Šķiet, ka iepriekšējo gadu rezultāti jaunajā lapā vēl nav ievietoti, taču būs. Pieļauju, ka arī saite uz rezultātu datubāzi ir tuvākajos plānos.

Ja nepieciešama informācija, kas bija vecajā LVS vietnē, taču vēl nav jaunajā, kādu laiku sportacentrs.com turpinās mitināt iepriekšējo lapu, kurai varat piekļūt, izmantojot adresi w.lat-athletics.lv.
Juris 31/03/2016 17:23, pirms 8 gadiem
Kur meklēt sacensību rezultātus?!!!! Rezultāti vēl būs vai arī ir zuduši uz visiem laikiem?