Aizliegto vielu un metožu saraksts 2013. gadam

LVS, 09/12/2012 12:30

WADA Izpildkomiteja apstiprina 2013.gada dopinga sarakstu, kas stāsies spēkā 1.janvārī. Būtiskākās aizliegto vielu un metožu saraksta izmaiņas, kuras stāsies spēkā 2013.gada 1.janvārī.

Būtiskākās aizliegto vielu un metožu saraksta izmaiņas, kuras stāsies spēkā 2013.gada 1.janvārī:

Aizliegto metožu nosaukuma maiņa
Lai padarītu M1 nodaļu aptverošāku un iekļautu visa veida manipulācijas ar asinīm un asins komponentiem, nodaļas nosaukums un saturs ir izmainīts. Jaunais virsraksts ir: "Manipulācijas ar asinīm un asins komponentiem". Ir pievienots arī punkts M1.3: "Jebkādas intravaskulāras manipulācijas ar asinīm vai asins komponentiem, izmantojot fizikālas vai ķīmiskas metodes."

Beta-blokatori
Pēc Starptautiskās Boulinga federācijas (CMSB), Starptautiskās Deviņu ķegļu boulinga federācijas (FIQ) un Starptautiskās Ūdens motosporta federācijas (UIM) lēmuma beta-blokatori vairs nav aizliegti šādos sporta veidos: deviņķegļu boulings, desmitķegļu boulings un motosports.

Beta-2 agonisti
Tika palielināta inhalējamā formoterola deva - maksimāli 54 mikrogrami 24 stundu laikā. Ja formoterola koncentrācija urīnā pārsniegs 40 ng/ml, tad to vairs neuzskatīs par terapeitisku izmantošanu, bet par antidopinga noteikumu pārkāpumu.

Uzraudzības programma
Lai izvērtētu, vai tapendalols tiek ļaunprātīgi izmantots sportā, tā lietošana tiks pārbaudīta 2013.gada uzraudzības programmā, līdztekus citām vielām, kuras tiek uzraudzītas sacensību laikā. Šajā sarakstā ir arī hidrokodons, morfīna/kodeīna attiecība un tramadols. Jāatceras, ka šo vielu lietošana NAV aizliegta, tās tiek tikai pētītas.

Aizliegto vielu un metožu saraksts - SMVA Antidopinga nodaļa: 2013.gada dopinga...