Hansens tiekas ar Baltijas valstu Vieglatlētikas federāciju vadītājiem

LVS, 07/10/2015 13:49
Eiropas Vieglatlētikas asociācijas prezidents Svens Arne Hansens un Baltijas valstu federāciju vadītāji, apmeklējot treniņu centru Palangā

Eiropas Vieglatlētikas asociācijas prezidents Svens Arne Hansens 5. oktobrī viesojās Lietuvā, Palangā, kur tikās ar Baltijas valstu federāciju vadītājiem.

Sanāksme tika plānota, lai uzzinātu vairāk par pašreizējo situāciju Baltijas reģionā un prioritātēm Igaunijas, Latvijas un Lietuvas redzējumā. Tāpat tika apspriests katras valsts sacensību kalendārs.

Prezidents Hansens iepazīstināja klātesošos ar dažām viņa idejām par Eiropas vieglatlētikas nākotni un runāja par paveikto, kopš viņš tika ievēlēts prezidenta amatā 2015. gada aprīlī.

Diskusiju pārtraukumā, grupa apmeklēja treniņu centru Palangā, kur Lietuvas izlases sportisti tikko sākuši gatavoties nākamajai sezonai.

"Vieglatlētikai ir spēcīgas tradīcijas Baltijas valstīs, un mēs esam pateicīgi par to, ka pēdējos gados Baltijas valstīs ir notikuši vairāki svarīgi notikumi vieglatlētikā. Strādājot kopā, mēs ceram stiprināt mūsu attiecības, lai attīstītu jaunus vieglatlētikas virzienus visā kontinentā," sacīja Hansens.

Pēdējo gadu laikā vairāki nozīmīgi vieglatlētikas pasākumi notikuši tieši Baltijas valstīs - Eiropas vieglatlētikas kongress, Eiropas komandu čempionāts 1.līgā, Eiropas U-23 un junioru čempionāts Tallinā, kā arī Eiropas komandu čempionāts 2. līgā Rīgā 2014.gadā un Kauņā 2013.gadā. Nākamais Eiropas Vieglatlētika kongress notiks Viļņā 2017. gadā.