Seminārs: VESELĪBA.. IZTURĪBA.. MARATONS!

LVS, 18/04/2013 12:14

Aizsākoties dažādu skriešanas maratonu sezonai, Sporta Izglītības Aģentūra visiem aktīvajiem un izturīgajiem sportistiem, kā arī treneriem piedāvā tikšanos ar izciliem speciālistiem seminārā par izturības slodzēm, to ietekmi uz veselību, atbilstošu uzturu un padomiem par kustību kā neatņemamu dzīves sastāvdaļu.

Semināra norises vieta: Islande Hotel, Ķīpsalas ielā 20, Rīgā;
Semināra norises laiks: 2013. gada 10. un 11. maijā, plkst. 10.00 – 15.30;
Sporta Izglītības Aģentūra aicina pieteikties savlaicīgi uz e-pastu: birojs@sportaizglitiba.lv, norādot semināra dalībnieka vārdu, uzvārdu, personas kodu. Ja maksātājs būs juridiska persona nepieciešams norādīt organizācijas rekvizītus.
Semināra dalībnieki saņems: kvalifikācijas paaugstināšanu apliecinošu sertifikātu (16 stundas), kas būs derīgs arī sporta speciālistu sertifikācijai.
Dalības maksa seminārā: 30LVL (1 diena – 20 LVL).

10. maijs
10.00
Viesturs Krauksts *
KAS IR IZTURĪBA? IZTURĪBU NOTEICOŠIE FAKTORI. ENERĢIJAS PRODUCĒŠANAS SISTĒMAS UN TO TRENĒŠANAS IESPĒJAS.
12.00 Pārtraukums
12.40
Edgars Brēmanis *
IZTURĪBAS SLODŽU FIZIOLOĢISKAIS RAKSTUROJUMS. NO PIEREDZES GŪTI PRAKTISKI PADOMI MARATONISTIEM.
14.50
Edgars Kļaviņš *
PIEREDZES APKOPOJUMS: FIZISKĀS FORMAS PAŠNOVĒRTĒJUMS. DISTANCES LAIKA PLĀNOŠANA. DISTANCES SADALĪJUMS. APĢĒRBA IZVĒLE. UZTURS. PADOMI, KO DARĪT UN KO NEDARĪT MARATONA DIENĀ.

11. maijs
10.00
Andrejs Ērglis *
SIRDS VESELĪBA – FIZISKO AKTIVITĀŠU UN UZTURA VĒRTĪBAS SUMMA. SIRDS-ASINSVADU SISTĒMAS LOMA IZTURĪBAS SLODZĒS.
12.20 Pārtraukums
13.00
Signe Rinkule *
SPORTA UZTURA PAMATPRINCIPI IZTURĪBAS SLODZĒS. UZTURA NOZĪME. ĒDIENKARTES IZVĒLE. ENERĢIJAS NODROŠINĀŠANA. ŠĶIDRUMA LIETOŠANA.
14.30
Artūrs Veics *
(Informāciju papildināsim)
15.30 Apliecību izsniegšana

VIESTURS KRAUKSTS Pedagoģijas doktors. Viens no zinošākajiem visdažādākajās sporta zinātnes jomās valstī. Autors grāmatām „Izturības bioloģijas un treniņu teorijas pamati”, „Nogurums un atjaunošanās”, „Fiziskā sagatavotība – kā to iegūt?” u.c.
EDGARS BRĒMANIS Medicīnas doktors, neiroķirurgs ar neizmērojamām zināšanām un pieredzi sporta fizioloģijā un medicīnā. Sarežģītus fizioloģiskos procesus spēj izskaidrot vienkāršā valodā. Noskrējis 16 un noslēpojis 5 maratonus!
ANDREJS ĒRGLIS Kardiologs, profesors. Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Kardioloģijas centra vadītājs, Latvijas Kardiologu biedrības prezidents, Eiropas Kardiologu biedrības kardiovaskulāro zinību nacionālais biedrs.
SIGNE RINKULE Uztura speciāliste, Latvijas Paralimpiskās komitejas fizioterapeite. Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu asociācijas valdes locekle.
EDGARS KĻAVIŅŠ Rēzeknes pusmaratona organizators. Visu dzīvi nodarbojies ar skriešanu, maratonus sācis skriet 40 gadu vecumā. Pēdējo divu gadu laikā ir veicis 4 maratonus un 14 pusmaratonus. Skrien veselības un sporta azarta vārdā, aizrāvis un iesaistījis ģimeni, popularizē skriešanu Rēzeknes apkārtnē.

Papildus informācija:

Mājaslapa: Sporta izglītības aģentūra
Facebook: https://www.facebook.com/sportaizgl...
Draugiem: Lapas - Sporta Izglītības Aģentūra - Sākumlapa...
Twitter: https://twitter.com/SportaIzglitiba
Kontakttālrunis: 29388383