Šipersa un Raterfords saņem Eiropas gada balvas vieglatlētikā

LVS, 20/10/2015 11:11
Gregs Raterfords un Dafne Šipersa
Foto: Getty Images / european-athletics.org

Nīderlandes sprintere Dafne Šipersa (23) un Lielbritānijas tāllēcējs Gregs Raterfords (28) aizvadītajā nedēļas nogalē saņēma Eiropas vieglatlētikas gada balvas.

Dafne Šipersa kļuvusi par pirmo vieglatlēti, kura pasludināta par Eiropas gada labāko vieglatlēti divus gadus pēc kārtas. Pērn viņa uzvarēja Eiropas čempionāta 100 un 200 metros.

Eiropas ātrākā sieviete jūnijā atvadījās no septiņcīņas, lai koncentrētos sprintam. Augusta pasaules čempionātā Šipersa izcīnīja pasaules čempionāta sudraba medaļu 100 metru sprintā un ar trešo visu laiku labāko laiku ieguva zelta godalgu 200 metros. Šie panākumi viņu padarīja par galveno pretendenti uz Eiropas vieglatlētikas gada balvu un IAAF gada sportistes titulu.

Londonas olimpisko spēļu čempions un pērnā gada Eiropas zelta medaļnieks Gregs Raterfords šī gada planētas meistarsacīkstēs ar 8.43 m kļuva par sezonas līderi un izcīnīja zelta medaļu. Eiropas gada vieglatlēta balva godam nopelnīta, savukārt IAAF gada sportista titulu droši vien iegūs kāds cits.

European Athletics
www.sportacentrs.com