Kažemākai 3.vieta Varšavas Neatkarības dienas skrējienā

LVS, 12/11/2013 09:42
Anita Kažemāka

Pirmdien "Ventspils maratona kluba" skrējēji piedalījās Varšavas Neatkarības dienas 10 kilometru skrējienā, kas šogad norisinājās jau 25.reizi.

Dāmu konkurencē Anita Kažemāka skrējienu sāka mierīgi un pēc četru kilometru veikšanas izvirzījās trešajā vietā aiz divām polietēm, kas jau bija ieguvušas itin pārliecinošu vadību. Polijas skrējējas finišu sasniedza tālu priekšā visām, bet Kažemāka, atpaliekot nepilnas trīs minūtes ar jaunu personisko rekordu ierindojās godpilnajā trešajā vietā – 36:01. Jāpiebilst, ka tikai augusta otrajā pusē Kažemāka pilnībā pievērsās skriešanai, pieliekot punktu savām gaitām soļošanā.

Lielisku sniegumu nodemonstrēja arī tikai 19 gadus vecais grobiņnieks Reinis Hartmanis, kurš vīru konkurencē izcīnīja augsto sesto vietu – 32:08. Tas ir trešais labākais rezultāts šogad Latvijā – ātrāk skrējuši tikai Dmitrijs Jurkevičs (31:29) un Renārs Roze (31:57).

Labs skrējiens arī Hartmaņa trenerim Aigaram Matisonam, kurš par 11 sekundēm uzlaboja savu pērnā gada rezultātu – 33:35. Personisko rekordu uzlaboja Guntis Grīnvalds – 35:27.

Jānis Pārums
Sportacentrs.com