„Kuldīgas Katrīnas kausā” Laura Ikauniece plāno labot personīgos rekordus

LVS, 15/01/2014 12:00

Kuldīgas novadā jau par tradīciju ir kļuvis jaunā gada iestāšanos atzīmēt ar starptautiskām sacensībām vieglatlētikā „Kuldīgas Katrīnas kauss”, kas notiks šo sestdien, 18. janvārī, Kuldīgas vieglatlētikas manēžā Dzirnavu ielā 13.

Sacensībām pieteikušies sportisti no 15 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Grieķijas, Itālijas, Somijas, Portugāles, Itālijas, Francijas, Lielbritānijas, Nīderlandes un Serbijas. Tas ir līdz šim lielākais pārstāvēto valstu skaits.

„Kuldīgas Katrīnas kauss” sāksies ar oficiālo atklāšanu plkst. 15.30. Dejos Kuldīgas jauniešu teātris „Focus”, klātesošos uzrunās Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa un goda apli skries ap 50 mazo bērnu. Sacensību sākums plkst. 16.00.

Skatītāji varēs vērot aizraujošas cīņas kārtslēkšanas sektorā, kur par uzvaru cīnīsies Londonas olimpisko spēļu dalībnieks, Latvijas labākais kārtslēcējs Mareks Ārents un sportisti no Somijas un Igaunijas. Šajā sektorā šogad spraiga cīņa būs arī sievietēm.

Kārtslēcēja Ildze Bortaščenoka, kura ir arī M.Ārenta menedžere, pastāstīja, ka uz sacensībām brauks ar prieku, „Kuldīgā startēt ir lieliski, manēža ir labākā Latvijā un sacensības ir ļoti labi organizētas”. Viņa personīgi vēlas uzlēkt 4 m un augstāk, galvenais sākt sezonu ar labu rezultātu. Savukārt M.Ārents vēlas nostartēt labāk nekā pērn „Kuldīgas Katrīnas kausā”, un sasniegt vismaz 5,50 m atzīmi. Viņa personīgais rekords ir 5,60 m. Ilze un Mareks sev un citiem sportistiem novēl izbaudīt šīs sacensības un iesākt sezonu ar pozitīvām emocijām.

Sprinta distancēs redzēsim olimpietes Lauru Ikaunieci un Aigu Grabusti, kurām būs stipras konkurentes no Baltkrievijas, Krievijas un Lietuvas.

L.Ikauniece, kura atzīta par 2013. gada Latvijas labāko vieglatlēti, „Kuldīgas Katrīnas kausā” startēs divās disciplīnās – 60 m barjerskrējienā un 60 m skrējienā. Sportiste mēģinās labot personīgos rekordus, kas barjerās ir 8,44 sekundes, bet gludajā skrējienā 7,65 sekundes. Laura šodien Kuldīgā aizvadīs pirmo treniņu. Šogad sportistes plānos ir lieliski nostartēt Eiropas čempionātā Cīrihē, kas notiks augusta vidū.

Arī tāllēkšanas sektorā būs aizraujoša cīņa, jo Elvijam Misānam galvenais konkurents būs pagājušā gada „Kuldīgas Katrīnas kausa” uzvarētājs, lietuvietis Tomas Vitonis, kurš laboja arī EAP sacensību rekordu tāllēkšanā.
Kuldīgas Katrīnas kausi un naudas balvas tiks izcīnītas šādās disciplīnās – tāllēkšanā vīriešiem, kārtslēkšanā vīriešiem, trīsoļlēkšanā sievietēm, 60 m barjerskrējienā sievietēm un vīriešiem, 400 m skrējienā sievietēm un 1500 m skrējienā vīriešiem.

Savukārt Kuldīgas Katrīnas kausi un NIKE dāvanu kartes tiks izcīnītas 60 m skrējienā vīriešiem un sievietēm, tāllēkšanā sievietēm, kārtslēkšanā sievietēm, augstlēkšanā sievietēm un vīriešiem, 1500 m skrējienā sievietēm un 400 m skrējienā vīriešiem.

Šogad šīs sacensībās notiks jau 4 reizi. Jau otro gadu šīs sacensības ir iekļautas oficiālajā Eiropas vieglatlētikas kalendārā /EAP – Europen Athletic Promotion/.

Katru gadu sacensības klātienē vēro ap 1000 skatītāju. Nāciet un atbalstiet Latvijas labākos sportistus un ārzemju viesus! Ieeja brīva!

Manēžas otrajā stāvā darbosies „Elvi” bufete, kurā ikviens varēs atveldzēties starp sacensību fināliem.
Detalizēta sacensību programma un dalībnieku saraksts Sveicināti Kuldīgas novada Sporta skolas mājas...