Kalendārajā konferencē apstiprināts 2015. gada kalendārs

LVS, 26/11/2014 15:54

25. novembrī norisinājās Kalendārā konference, kurā tika apstiprināts 2015. gada kalendārs, klātesošie tika iepazīstināti ar nākamā gada izbraukumu sacensību nosacījumiem un konferences noslēgumā notika neliels seminārs par vidējo un garo distanču treniņu periodizāciju, savukārt treneris Andris Eikens dalījās ar ASV gūtajām zināšanām.

Pasākumu apmeklēja vairāk nekā pussimts delegātu no Latvijas sporta skolām un sporta klubiem. Ievaddaļā savienības prezidents Guntis Zālītis apsveica klātesošos ar 2014. gada sezonas noslēgumu stadionos. “Lai gan neviens no Eiropas čempionāta mājās nepārradās ar medaļu, tomēr uzskatu, ka 4. vieta Madarai PalameikaI, 5. vieta Aigai Grabustei un 6. vieta Laurai Ikauniecei-Admidiņai vērtējams kā augsts sasniegums šajā čempionātā.” Prezidents atgādināja par Gata Čakša izcīnīto zelta medaļu Pasaules junioru čempionātā. Novērtējot trenera Andreja Vaivada ieguldījumu šajā panākumā, Vieglatlētikas savienība piešķīra trenerim 1200 eiro apbalvojumu par šo panākumu.

Turpinājumā sacensību direktors Gatis Ratnieks iepazīstināja ar 2015. gada kalendāra projektu. Pēc vairākiem ierosinājumiem un diskusijām tika apstiprināts nākamā gada kalendārs. (Kalendārs pievienots raksta pielikumā.)

Jaunais izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs sākotnēji iepazīstināja ar sevi, apgalvojot: “Iepriekš nebiju domājis, ka kādu dienu kļūšu par Latvijas Vieglatlētikas savienības komandas daļu un palīdzēšu attīstīt un veidot vieglatlētiku mūsu valstī. Esmu pateicīgs savienības valdei par šo iespēju un uzskatu, ka kopīgiem spēkiem mums izdosies turpināt veidot vieglatlētikas augšupeju.” Dmitrijs Miļkevičs iepazīstināja ar izlases izbraukumu sacensībām un atlases kritērijiem. (Visu informāciju iespējams atrast ŠEIT.)

Jaunatnes komisijas vadītāja Ilze Stukule, pirmkārt, teica lielu paldies visiem komisijas dalībniekiem, kuri regulāri tiekas komisijas sēdēs un diskutē par aktuālo arī ārpus sēdēm. Otrkārt, Ilze Stukule pateicās statistiķim Andrim Staģim, kurš rūpīgi seko līdzi jauno atlētu startiem un savienības mājas lapā informē par panākumiem. Treškārt, Jaunatnes komisija ir lēmusi, ka atlases normatīvi uz Eiropas jaunatnes Olimpisko festivālu (Gruzija, Tbilisi) būs normatīvi uz Pasaules U-18 čempionātu. (Informācija atrodama ŠEIT.). Vēl Ilze uzteica U-18 izlasi, kas ļoti labi šogad startēja Baltijas U-18 sacensībām Utenā (Lietuva). Tāpat labi startēja Latvijas daudzcīņnieku izlases dalībnieki. Un atzinīgus vārdus Ilze veltīja arī Pasaules jaunatnes Olimpiādes dalībniekiem – Lainai Donānei, Jāzepam Grozam, Jūlijai Tarvidei un Artūram Makaram.

Nākamais uzstājās Treneru padomes vadītājs Guntars Gailītis, kurš kodolīgi pastāstīja par komisijas darbību līdz šim, izstrādātajiem atlases kritērijiem 2015. gada Eiropas un pasaules čempionātiem, kā arī par nākamo sēdi, kurā plānots tikties ar jauno izlases direktoru un izstrādāt turpmāko sadarbības plānu.

Runājot par LVS kausiem, Baltic Events pārstāvis Kaspars Jēkabsons sniedza informāciju par paveiktajiem darbiem šīs sezonas laikā un ieskicēja nākamā gada plānus. (Prezentācija atrodas raksta pielikumā.)

Latvijas sporta izglītības iestāžu direktoru padomes valdes priekšsēdētaja Diāna Zaļupe informēja klātesošos, ka janvārī būs iespēja pieteikties Jaunatnes sporta fonda līdzekļu saņemšanai. Lūgums sekot līdzi informācijai mājas lapā LATVIJAS SPORTA IZGLĪTĪBAS IESTĀŽU DIREKTORU... Joprojām tiek risināts jautājums par treneru kategoriju sasaisti ar darba algām. Plānots, ka no 2016. gada darba algu varētu saistīt ar trenera kategoriju.

Statistiķis Andris Staģis iepazīstināja ar savu ideju Latvijas Vieglatlētikas 120 gadadienai (būs 2017. gadā) par godu izdot grāmatu “Latvijas Vieglatlētikas vēsture”, kuru plānots izdot trīs daļās – 2015., 2016. un 2017. gadā. Autors būtu pateicīgs par dažādām fotogrāfijām, kas varētu papildināt grāmatu. Kontaktinformācija – andris.stagis@lat-athletics.lv.

Savukārt Jēkabpils pārstāvis Aivars Noris izteica priekšlikumu savienībai ieviest apbalvošanas sistēmu, balstoties uz klasifikācijas rezultātiem, izgatavot nozīmītes, apliecības un piedāvāt tās sporta skolām.

Sporta veikala JOMA pārstāve Anastasija Kučinska demonstrēja šī brīža Latvijas izlases formu un norādīja uz nākamās sezonas jauno dizainu, kas būs īpašs ar personalizētu Latvijas karoga krāsu un jaunas dimensijas materiālu, kas īpaši piemērots vieglatlētiem. Noslēgumā starp konference dalībniekiem tika noskaidrots viens laimīgais JOMA krēsla īpašnieks, kurš ieguva dāvanu karti no veikala JOMA 100 eiro apmērā pirkumiem virs 150 eiro.

Seminārā uzstājās Juris Beļinskis, kurš uzstājās ar prezentāciju “Vidējo un garo distanču periodizācija”, savukārt Andris Eikens dalījās ar gūto pieredzi ASV. (Prezentācijas pieejamas raksta pielikumā.)

Paldies visiem par dalību, aktīvu diskusiju un ieguldīto darbu vieglatlētikas veicināšanā ikvienā Latvijas reģionā!