Norisināsies vieglatlētikas treneru seminārs "Pastāvīgu rezultātu ietekmējošie faktori" / papildināts

Rebeka Ozolniece, 19/10/2022 08:00

2. un 3. novembrī treneri tiek aicināti piedalīties kombinēta formāta seminārā “Pastāvīgu rezultātu ietekmējošie faktori”, kura mērķis ir segmentēt nepieciešamās tēmas, lai paplašinātu savas zināšanas par sportistu sagatavošanu augstas klases rezultātiem un profesionālā snieguma ilgtspējības nodrošināšanu.

Apskatot trīs kategorijas, kuras veido sportista profesionālo bāzi - psiholoģisko noturību, fizisko sagatavotību un traumu profilaksi – tiek veicināta kā jauno sportistu paaudzes nostiprināšanās, tā augstāka līmeņa sportistu profesionālo sniegumu normalizācija un attīstība.

Lai veidotu vieglatlētikas treneriem saistošāku uzstāšanos un sniegtu nepieciešamās zināšanas, dalībnieki reģistrējoties aicināti iesūtīt jautājumus lektoram par attiecīgo tēmu. Semināra laikā lektors atbildēs uz saņemtajiem jautājumiem, lai veidotos savstarpējs dialogs un būtu ciešāka atgriezeniskā saite.

Semināra tēmas un lektori:

Pirmā diena, attālinātā formātā, 02.11. plkst. 12.30 – 16.00

Dace Eikena ir Starptautiskās Sporta psiholoģijas biedrības biedre, Latvijas Psihologu Biedrības un Latvijas sporta psiholoģijas asociācijas biedre. Viņas profesionālo kompetenci pamato iegūtie grādi psiholoģijā, piedalīšanās Eiropas un starptautiskos kongresos un kursos, iesaiste profesionālajās organizācijās un ilggadīgā praktiskā darba pieredze.
“Psiholoģiskā noturība sportā”

Ivans Šapošņikovs, Latvijas Antidopinga biroja eksperts izglītības un informācijas jautājumos.
Antidopings vieglatlētikas perspektīvā”

Mathilde Grenet ir droša sporta eksperte un firmas “En Garde” dibinātāja, kas strādā ar starptautiskām sporta organizācijām, rūpējoties par sportistu un visu sporta vidē iesaistītu personu fizisko un emocionālo aizsardzību. Viņa arī ir viena no Francijas asociācijas “Rebond” dibinātājām, kas cieši sadarbojas ar Francijas Tenisa federāciju, lai cīnītos pret ļaunprātīgu izmantošanu un vardarbību sportā, kā arī Eiropas Padomes Starptautisko ekspertu grupas locekle par drošu sportu.
“Drošs sports”, ENG

Otrā diena, klātienē, Murjāņu Sporta ģimnāzija,  03.11. plkst. 10.30 – 17.05

Glen Grant, ir bijušais britu armijas virsnieks un starptautiska līmeņa sportists. Viņš ir piedalījās trīs pasaules krosa čempionātos, Eiropas čempionātā un Sadraudzības spēlēs. Savas 50 gadus ilgās trenera karjeras laikā Glens ir trenējis vairāk nekā 50 valsts čempionus vieglatlētikā, distanču slēpošanā, biatlonā, orientēšanās sportā un triatlonā. Viņš ir trenējis trīs olimpiskos slēpotājus, pasaules junioru čempionu orientēšanās sportā un pasaules junioru sudraba medaļas ieguvējs 800m un 4x400. Šobrīd Glens trenē skrējējus Lielbritānijā, Kenijā, Somijā, Vācijā un Igaunijā.
“Krīzes situāciju vadība”, ENG

Oskars Urbanovičs ir Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeits, Latvijas 3×3 basketbola izlases – Tokijas olimpisko spēļu čempionu fizioterapeits.
“Raksturīgākie muskulutūras disbalansa veidi”

Viktors Lācis ir Latvijas rekordists 400 m/b distancē,  Eiropas, Pasaules čempionātu un Olimpisko spēļu dalībnieks. Bijis  Latvijas  basketbola  izlašu  fiziskās  sagatavotības  treneris; dibinājis “Lāča Sporta skolu”, šobrīd trenē Murjāņu Sporta ģimnāzijas audzēkņus un daudzus Latvijas izlases dalībniekus dažādās vecuma grupās.
“Sagatavošanās augstvērtīgiem vidējo distanču rezultātiem”

Magnuss Kirts ir Igaunijas rekordists šķēpa mešanā, 2019. gada Pasaules čempionāta vicečempions un 2018. gada bronzas medaļas laureāts šķēpa mešanā.
“Sagatavošanās augstvērtīgiem rezultātiem mešanas disciplīnās”, ENG

 

Dalības maksa:
Studentiem (topošajiem treneriem un topošajiem sporta skolotājiem) – 50 eiro
Vieglatlētikas treneriem – 65 eiro
Citām personām – 90 eiro

Lai pieteiktos semināram, lūgums aizpildīt reģistrācijas anketu šeit līdz 23. oktobrim un apmaksāt savu dalību līdz 2. novembrim.

Pieteikuma anketa šeit.

Semināra apmaksas veidi, kas jānorāda anketā – rēķina apmaksa (juridiskām personām) vai pārskaitījums Latvijas Vieglatlētikas savienībai (privātpersonām), maksājuma uzdevumā norādot – vārds, uzvārds, dalības maksa treneru seminārā 02.11./03.11.

Rekvizīti:
Biedrība Latvijas Vieglatlētikas savienība
Reģistrācijas numurs: LV40008029019
SEB Banka
UNLALV2X
Konts: LV89UNLA0002200700380

Reģistrētie dalībnieki saņems apstiprinājumu un papildus informāciju par semināra norisi un piekļuves saiti pirmajai semināra dienai viņu norādītajā e-pastā.

Semināra dalībnieki saņems apliecību par sporta speciālistu profesionālās pilnveides izglītības programmas apguvi 12 akadēmisko stundu apmērā.

Jautājumu gadījumā sazināties ar Rebeku Ozolnieci: 28656789