PASAULES VIEGLATLĒTIKAS ASOCIĀCIJA IR APSTIPRINĀJUSI NOTEIKUMU PAPILDINĀJUMU ATTIECĪBĀ UZ VIEGLATLĒTIKAS SACENSĪBU APAVIEM

Rebeka Ozolniece, 03/01/2022 16:23

Pasaules Vieglatlētikas asociācija ir apstiprinājusi noteikumu papildinājumu attiecībā uz vieglatlētikas sacensību apaviem, kuri stājās spēkā no 2022. gada 1. janvāra.

Visās vieglatlētikas sacensībās izmantojamo apavu zoles biezums nevar pārsniegt 20 – 25 milimetrus stadionā un telpās atkarībā no disciplīnas, savukārt ārpus stadiona tas nevar pārsniegt 40 milimetrus (skat.tab. pielikumā). Pasaules Vieglatlētikas asociācijas jaunais noteikumu papildinājums aizliedz sacensību apavos iekļaut inteliģentās tehnoloģijas.

Noteikumi uzskaita konkrētas sacensības, kurās obligāti jāievēro jaunie nosacījumi, lai izvairītos no noteikumu neatbilstošas piemērošanas, piemēram, skolēnu, amatieru vai vecmeistaru līmeņa sacensībās. 

Paredzēts, ka no 2024. gada 1. novembra visās vieglatlētikas disciplīnās stadionā apavu zoles biezums nevarēs pārsniegt 20 milimetrus neatkarīgi no disciplīnas. 

Pasaules Vieglatlētikas asociācija līdz 2024. gadam devusi laiku visiem vieglatlētikas apavu ražotājiem, lai pielāgotu produktus jaunajiem noteikumiem. 

Vairāk par noteikumiem lasi šeit. 

Vieglatlētikas apavu noteikumus meklē šeit.