12. janvārī Liepājā sāksies “Sportland kauss” sacensību sezona (Papildināts)

LVS, 10/01/2019 13:00

Jaunajā Liepājas Olimpiskā centra vieglatlētikas manēžā 12. janvārī notiks Sportland kausa pirmais posms, kurā aicināti piedalīties U18 un pieaugušo vecuma grupas sportisti.

Liepājā sacensības notiks šādās disciplīnās: 60m/b, 300m, 800m, tāllēkšana, augstlēkšana un lodes grūšana. 60m/b skrējienā vīriešu grupā par balvām cīnās tikai U20 jaunieši (2000.- 2001.dz.g.). Savukārt 1999.g. dzimušie un vecāki startē ārpus konkurences.

Sacensību sākums plkst. 12:00.

Vecuma grupas:
Pieaugušie – 2001.g. dzimušie un vecāki vīrieši/sievietes
U18 – 2002.–2003. dz. gados dzimušie jaunieši/jaunietes

Lai startētu Latvijas Vieglatlētikas savienības rīkotajās sacensībās “SPORTLAND KAUSS” telpās un stadionā, sportistam nav nepieciešama LVS licence. Dalībnieki pie starta tiek pielaisti par dalības maksu. Dalības maksa par disciplīnu ir EUR 3 (trīs eiro), kura jāiemaksā LVS kontā pirms sacensībām (ar norādi: dalībnieka vārds, uzvārds, DALĪBAS MAKSA, Sportland kauss I posms) un, saņemot starta numuru, jāuzrāda maksājuma uzdevums, ja to pieprasa sacensību galvenais sekretārs.

Liepājā 1. vietu ieguvēji kausa disciplīnās tiek apbalvoti ar kausu un 1.-3. vietu ieguvēji saņem dāvanu kartes no sacensību atbalstītājiem Sportland/Nike 30, 25 un 20 eiro vērtībā.

Sacensību posmi 2019. gadā:
I posms – 12. janvāris Liepāja
II posms – 23. maijs Saldus
III posms – 26. jūnijs Jelgava
IV posms – 19. jūlijs Rēzekne

PAPILDINĀJUMS
Sacensībās piedalās pieaugušie – 2001.g. dzimušie un vecāki vīrieši/sievietes, kā arī U18 grupa – 2002.–2003. dz. gadā dzimušie jaunieši/jaunietes.
Pieaugušo konkurencē lodes grūšanā U20 grupas juniori/juniores grūž savam vecumam atbilstošā smaguma lodi, bet pieaugušie vīrieši/sievietes savam vecumam atbilstošā smaguma lodi. Savukārt rezultāti tiek vērtēti kopā vienā ieskaitē.
Pieaugušo konkurencē barjerskriešanā U20 grupas juniori veic savam vecumam atbilstošo barjeru augstumu, bet pieaugušie vīrieši savam vecumam atbilstošo barjeru augstumu. Savukārt rezultāti tiek vērtēti kopā vienā ieskaitē.

Atgādinām, ka Latvijas Vieglatlētikas savienības uzdevums ir organizēt Latvijas čempionātus visām vecuma grupām stadionā un telpās. Lai piedalītos Latvijas čempionātos, dalībniekiem jāiegādājas LVS licence vai jāmaksā sacensību dalības maksa. Visas pārējās vieglatlētikas sacensības, ko rīko LVS sadarbībā ar partneriem, tiek uzskatās par komercsacensībām, kur tiek piemērota dalības maksa, lai daļēji segtu sacensību organizēšanas izdevumus.