Latvijas reģionos notiks Bērnu vieglatlētikas festivāli

LVS, 02/01/2019 14:00

Janvārī vairākās Latvijas pilsētās – Rīgā, Ogrē, Daugavpilī, Liepājā un Bauskā – notiks Bērnu vieglatlētikas reģionālie posmi, ko rīko Latvijas Vieglatlētikas savienība sadarbībā ar veikalu tīklu MAXIMA un Latvijas Sporta federāciju padomi.

Festivālos aicināti piedalīties vispārizglītojošo skolu 2.klašu skolēni. Komandu veido 5 meitenes un 5 zēni (komandā netiek iekļauti rezerves dalībnieki).

Reģionālo posmu norises laiki un vietas:
8. janvāris – Ogre (Ogres novada sporta centra halle)
9. janvāris – Daugavpils (Daugavpils Olimpiskais centrs)
10. janvāris – Rīga (O. Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskola)
11. janvāris – Liepāja (Liepājas Olimpiskā centra manēža)
18. janvāris – Bauska (Sporta centrs “Mēmele”)

Reģionu posmos komandas piedalīsies šādās disciplīnās – sprinta/barjerskrējiena stafete,  formula 1, lekšana ar lecamauklu, vardes lēciens, metiens mērķī un metiens uz ceļiem. Uzdevumu aprakstus un vizuālo atspoguļojumu iespējams apskatīt ŠEIT.

Katrā reģionālājā posmā dalībnieku komandām būs iespēja iekļūt finālā, kas notiks 15. maijā Rīgā. Ceļazīmi izcīnīs trīs labākās komandas no katra no reģiona. Turklāt vēl viena komanda tiks izlozēta starp visu reģionālo posmu ceturtās vietas komandām. Līdz ar to finālā tiksies 16 komandas.

Skolas aicinātas pieteikties, sūtot savus pieteikumus (pēc klāt pievienotas formas, pielikums Nr.2) līdz 2018. gada 20. decembrim plkst. 12.00 uz e-pastu: lauris.madzuls@athletics.lv

Plašāka informācija par festivāla norisi – pasākuma nolikumā.