Jānim Leitim Latvijas rekords Eiropas komandu čempionātā

LVS, 24/06/2017 23:39
Jānis Leitis
Guntis Bērziņš

Izraēlas pilsētā Telavivā šodien startējis Eiropas otrās līgas čempionāts komandām. 400 metros Jānis Leitis sasniedza otro labāko rezultātu 45.60 un laboja Latvijas rekordu, kas līdz šim bija 45,88 sekundes.

Vesera mešanā devītais starp 12 atlētiem bija Igors Sokolovs, kurš labākajā piegājienā veseri raidīja 56,06 metrus tālu. 400 metros ar barjerām vīriešiem Jānis Baltušs bija otrais, distanci veicot 50,98 sekundēs.

400 metros ar barjerām Diāna Daktere ar rezultātu 1:01.65 minūtes bija ceturtā savā skrējienā un devītā kopvērtējumā.
Diānas komentārs pēc starta:
Sākumā pēc starta bija ļoti grūti. Šeit tiešām ir liels karstums. Bet kopumā bija ļoti labi. Izskrēju visu līkumu ar pareizo kāju. Visa Latvijas komanda mani atbalstīja no tribīnēm. Un tas ļoti palīdzēja. Pirms starta nebiju ļoti uztraukusies. Man patika, ka bija pārliecība un, ka jutos droši. Priecājos, ka sanāca sestā barjera. Tas bija vienīgais par ko nedaudz uztraucos pirms starta. Konkurence arī bija ļoti laba. Starts bija izdevies.

Kārtslēkšanā Ilze Bortaščenoka ar pirmo piegājienu pārvarēja 3,80 metrus, tomēr četru metru atzīme viņai bija neaizsniedzama. Tādējādi viņa palika sestā.
Ildzes komentārs pēc starta:
Sektorā saņēmu dzelteno kartīti. Pastāstīšu pieredzi, lai arī citi sportisti zina, ko sektorā nedrīkst darīt. Viens no sacensību tiesnešiem šobrīd mācās latviešu valodu, tāpēc ļoti vēlējās ar mani nofotografēties ar savu telefonu. Kad jau biju beigusi lekt, es piekritu. Mēs uztaisījām kopbildi, un par to es saņēmu dzelteno kartīti. Runājot par sacensībām, pēdējos divos mēģinājumos netiku galā ar vēju. Tā bija mana kļūda. Un man ļoti žēl par to. Taču šis ir  mans šīs sezonas labākais rezultāts.

100 metros sievietēm Sindija Bukša ar jaunu personisko rekordu 11,62 bija ceturtā savā skrējienā, bet piektā kopumā. Savukārt Jānis Mezītis vīriešu konkurencē ar 10,68 sekundēm bija desmitais, apsteidzot Kipras un Moldovas sprinterus.

Tāllēkšanā Elvijs Misāns ar 7,30 metriem ierindojās sestajā vietā 12 sportistu konkurencē. Pirmajā piegājienā viņš lēca 7,19 metrus tālu, kam sekoja pārkāpts atspēriena dēlītis, savukārt trešajā reizē Misāns rezultātu uzlaboja par 11 centimetriem.

Diska mešanā sievietēm Dace Šteinerte labākajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 47,21 metrs, un ar to pietika devītajai vietai
Daces komentārs pēc starta:
“Vērtēju savu startu pozitīvi. Uzstādīju sezonas labāko rezultātu. Vēlējos vēl nedaudz labāk, bet sportā vienmēr mēs vēlamies vēl labāk. Karstums mani ietekmēja pozitīvi." Interesanti, ka Dace strādā par kuģu stūrmani. Tas nozīmē trīs nedēļas pavadīt uz kuģi, bet trīs – mājās. “Kad esmu uz kuģa, tikmēr braucu uz velo trenažieri. Šāds ritms man jau ir deviņus gadus. Cenšos sakārtot, lai pirms sezonas varu būt Latvijā, trenēties un piedalīties sacensībās. Pēdējo reizi izlases sastāvā ārpus Latvijas biju 2009. gadā. Tā kā pagājis ilgs laiks, bet atgriezties izlasē ir ļoti patīkami.”

Lodes grūšanā Māris Urtāns ar 17,88 metriem bija piektais, bet 400 metros sievietēm Gunta Latiševa-Čudare  uzrādīja rezultātu 53.35 un izcīnīja sesto vietu.

1500 metros vīriešiem Uģis Jocis distanci noskrēja 3:46.02 minūtēs, ierindojoties piektajā vietā.
Uģa komentārs pēc starta:
Esmu apmierināts ar savu startu. Sākumā uzstādīju sev mērķi iekļūt starp labākajiem sešiem skrējējiem. To arī izdarīju. Iesākām skrējienu nedaudz lēni, it sevišķi pirmos 800m. Tad es sapratu, ka labs rezultāts nebūs, bet šoreiz svarīga ir izcīnītā vieta. Rīt skriešu 3000m. Jūtos ļoti labi. Arī 1500m distancē pēdējo apli veicu ļoti ātri. Tā kā rīt visam vajadzētu būt ļoti labi.

Augstlēkšanā Jānis Vanags sāka ar 1,95 metru pārvarēšanu pirmajā piegājienā un ieņēma devīto vietu. Trīssoļlēkšanā sievietēm Māra Grīva ar 13,41 metru ierindojās ceturtajā vietā. Gundega Heidingere 3000 metros bija desmitā – 9:57.68 minūtes.

3000 metru šķēršļu skrējienā sievietēm Kristīne Jevsejeva distanci pieveica 11:57.73 un ierindojās 12. vietā. 5000 metros vīriešiem Jānis Girgensons ar 14:17.09 bija ceturtais.
Jāņa komentārs pēc starta:
Skrējiens sanāca spēcīgs, bet nedaudz rūgtums ir par to, ka pēdējos 400m tomēr paliku ceturtajā vietā. Diemžēl finišā spurtā nevarēju neko labāku uzrādīt. Prieks par to, ka sanāca tāds samērā ātrs skrējiens, jo bija kas ved. Nebija tā, ka čaļi sēdēja un gaidīja brīnumus. Bija, kam iet līdzi. Labi, ka skrējiens sanāca vakarā, kad saule bija jau norietējusi. Ja būtu jāskrien pa dienu, būtu grūti. Vējš minimāls, mitrums labs un sanāca labs skrējiens. Dzirdēju komandas uzsaukumus. Tas motivēja. Troksnis bija liels. Dažbrīd par nedzirdēju trenera norādījumus. Runājot par sezonas turpmākajiem plāniem, gatavojos skriet Jelgavas pusmaratonā un Latvijas čempionātā stadionā kādu distanci. Pēc šīs starta būs neliela atpūta.

Šķēpmešanā sievietēm Gundega Grīva ar 50,29 metriem bija devītā. 800 metros sievietēm Daira Deičmane distanci noskrēja 2:11.27 minūtēs un ierindojās desmitajā pozīcijā.
Dairas komentārs pēc starta:
Lai gan treneris saka, ka nostartēju labi, es tomēr vēlējos vēl labāk. Ļoti vēlos izpildīt normatīvu uz Eiropas U20 čempionātu 800m distancē. Laiks vēl ir. Startēšu Latvijas U18 un 20 čempionātā Ventspilī un pēc tam varbūt vēl citas sacensībās, tāpēc ceru, ka man izdosies šo normatīvu izpildīt. Ņemot vērā, ka šī ir mana debija pieaugušo izlases sastāvā, jūtos ļoti labi. Sportisti un treneri ir atsaucīgi un viens otram izpalīdz.

4x100 metros sievietēm Latvijas izlase distanci pieveica 45,29 sekundēs un bija otrā savā skrējienā, un trešā kopumā. Savukārt vīrieši 4x100m stafetē uzrādīja rezultātu 40,71.

Latvijas komandai pēc pirmās sacensību dienas - 7. vieta (131 punkts). Savukārt pirmajā vietā Ungārijas komanda ar 195 punktiem. 

Informācija:
sportacentrs.com
http://www.tel-aviv2017.co.il/en/results