Latvijas izlasei 6. vieta Eiropas komandu čempionātā

LVS, 26/06/2017 00:43
Latvijas komanda
Guntis Bērziņš

Izraēlas pilsētā Telavivā aizvadīta otrā sacensību diena Eiropas komandu čempionātā otrajā līgā. Latvijas izlase pēc 40 disciplīnām ar 258 punktiem ierindojās sestajā vietā 12 komandu konkurencē. Par uzvarētājiem ar 372.5 punktiem kļuva ungāri.

Sacensību otrā diena sākās ar vesera mešanu dāmām, kur Latviju pārstāvēja Eva Rudzīte. Labākajā mēģinājumā veseris lidoja 43.74 metrus tālu. Ar 71.99 metriem labākā bija Moldovas sportiste Zaļina Petrivskaja.

Kārtslēkšanā Mareks Ārents pārvarēja 5.30 metrus un ierindojās ceturtajā vietā. Uzvarētājs horvāts Ivans Horvats pārvarēja 5.70 metrus. 100 metru barjersprintu dāmām Paula Sprudzāne veica 14.03 sekundēs, kas bija devītais labākais rezultāts.

Trīssolēkšanā vīriem Elvijs Misāns sasniedza 16.27 metrus, tikai par 11 centimetriem atpaliekot no uzvarētāja Izraēlas sportista Toma Jakobova. 110 metru barjersprintu Jānis Baltušs veica 14.70 sekundēs.

Jāņa Baltuša komentārs:
110m/b startu vērtēju pozitīvi. Uzrādīju personisko rekordu. Varbūt šis nav tas rezultāts, kādu gaidīja trenere, jo viņa zina, ka varu ātrāk. Šī ir tikai trešā reize, kad skrienu šo distanci. Attālums starp barjerām ir pārāk mazs, jo esmu pieradies pie 400m/b ritma un gariem soļiem. Pie tā ir daudz jāstrādā. Starpsezonā tam pievērsīšu uzmanību. Plānoju, ka pāriešu uz 110m/b distanci. Lai gan man ļoti patīk 400m/b, tomēr treniņu darbu 400m/b distancei ir grūtāk savienot ar darbu. Treniņos ir jāstrādā uz apjomu, bet šogad varu uzrādīt labus rezultātus, jo galvenokārt balstos uz iepriekšējo gadu bāzes, kad skrēju ļoti daudz. Trenere ir ļoti apmierināta, ka noskrēju 400m/b ātrāk par 51 sekundi. Viņa uzskata, ka esmu cīnītājs, jo treniņos bieži neizskatās, ka esmu gatavs noskriet labu rezultātu. Atbraucot uz šādām sacensībām, jūtu komandas atmosfēru un pārliecinos, ka mīlu vieglatlētiku. Es izbaudu šo startu, jo varam startēt visi kopā un pārstāvēt mūsu valsti. Tās ir pavisam citas emocijas!

Lodes grūšanā dāmām Linda Ozola sasniedza 13.86 metrus, kas bija septītais labākais rezultāts. Anita Martona sasniedza 18.09 metrus. 800 metrus vīru konkurencē Rolands Jierķis veica 1:50.46. 

Rolanda Jierķa komentārs:
Esmu patīkami pārsteigts, jo laboju personisko rezultātu vairāk par divām sekundēm. Šodien bija ātrs skrējiens. Visiem puišiem ir ļoti labi personiskie rezultāti. Man vien atlika skriet līdzi. Protams, vēlējos ieņemt augstāku pozīciju un komandai nopelnīt vairāk punktus, bet darīju, ko varēju. Šī man ir debija Eiropas komandu čempionātā. Sajūtas ir lieliskas. Vēlos startēt vēlreiz. Esmu soli tuvāk Eiropas U23 čempionātam.

Tāllēkšanā Latviju pārstāvēja Māra Grīva, kurai labākajā mēģinājumā 6.26 metri un sestā vieta. Jana Valdakova no Slovēnijas aizlēca 6.55 metrus. 200 metros vīriem Jānis Leitis finišu sasniedza pēc 21.13 sekundēm, uzrādot ceturto labāko rezultātu. Laura Kaufmaņa mestais disks lidoja 50.14 metrus tālu. 

Laura Kaufmaņa komentārs:
Pirmo reizi startēju šāda līmeņa sacensībās. Bija ļoti patīkami. Centos izdarīt visu, ko varēju. Pirmo reizi metu tik slidenā sektorā. Karstumā ļoti svīda rokas. Sektorā bija pieejami gan pilnīgi jauni diski, gan nedaudz lietoti. Centos ņemt ar nelielu rūsu vai kropīti, lai mazāk slīdētu.  Priecājos, ka man bija šāda pieredze. Tagad sākas zelta gadi mešanā. Sportošana būs jāapvieno ar plānotājām studijām Rīgas Tehniskajā universitātē, kur studēšu būvinženieriju. Turpināšu dzīvot, trenēties Murjāņos un centīšos visu savienot. Būs smagi, bet pie grūtībām jāpierod.

Trešais ātrākais 3000 metru šķēršļu skrējienā bija Edgars Šumskis - 8:54.66.

Edgara Šumska komentārs:
Savu sniegumu vērtēju pozitīvi. Esmu apmierināts un ceru, ka komanda arī. Ikdienā dzīvoju Spānijā, kur trenējos un strādāju. Pamata treneris man ir Spānijā, bet konsultācijas sniedz arī Viktors Beļikovs. Turpmākie starti man paredzēti ceturtdien Katalonijas čempionātā. Ceru tur uz personisko rekordu. Un, iespējams, startēšu arī Spānijas čempionātā.

200 metros sievietēm Gunta Latiševa-Čudare ar 23.71 sekundi bija ceturtā ātrākā. Augstlēkšanā dāmām Madara Onužāne-Saliņa pārvarēja 1.79 metrus, kas bija dalīts trešais rezultāts.

Madaras Onužānes-Saliņas komentārs:
Ņemot vērā spriedzi un satraukumu, ir labi. Bet, protams, ka vēlējos vēl labāk. Nedaudz nepierasti, ka bija pieļaujamas tikai četras kļūdas. Tomēr vairāk tehnisko izpildījumu ietekmēja uztraukums. Pirms Latvijas čempionāta vēlos nostartēt kādās sacensībās Igaunijā vai Lietuvā, jo jūtu, ka esmu gatava uzrādīt labāku rezultātu.

1500 metros Dairai Deicmanei 4:49.55 un desmitā vieta. 3000 metru skrējienā Uģis Jocis ierindojās sestajā vietā ar 8 minūtēm un 13.02 sekundēm. Šķēpmešanā Rolandam Štrobinderam - 75.59 metri un ceturtā vieta. Andrians Mardare no Moldovas aizmeta 83.93 metrus.

Rolanda Štrobindera komentārs:
Jūtos slikti. 75m nav tas rezultāts, kas man būtu jāmet. Tehniski slikti izpildīju metienus. Iesildoties viss bija labi, bet sacensībās bija pilnīgi cita mešana. Man vajadzēja pašam tikt galā ar visu. Protams, ka Pasaules čempionāta normatīvs man joprojām ir ļoti aktuāls. 4. jūlijā metīšu sacensībās Ungārijā, bet 12. un 16. jūlijā piedalīšos sacensībās Somijā.

 Gundega Heidingere 5000 metrus veica 17:14.08, kas bija astotais ātrākais rezultāts. 4X400 stafetē Latvijai dāmu konkurencē septītā vieta, bet vīriem - otrā.

Komandu kopvērtējumā ungāri uzvarēja ar 372.5 punktiem, otrā vieta Slovākijai ar 306.5 punktiem, bet labāko trijnieku noslēdza Lietuva (298.5).