Neimande nostiprina vadību Bigbank Skrien Latvija kopvērtējumā

Matīss Vecvagaris, 05/09/2016 17:11
Lelde Neimande (pa labi) Kuldīgas pusmaratonā piekāpās Jolantai Liepiņai, taču Skrien Latvija kopvērtējumā praktiski nodrošināja sev čempiones titulu

Seriāla Bigbank Skrien Latvija sacensību sezonā aizvadīti pieci posmi un atlikuši vairs tikai divi skrējieni Valmierā un Siguldā. Centīgākā daļa skrējēju jau Kuldīgā tika pie 2016.gada piemiņas krekliem un pilnas punktu ieskaites sezonas kopvērtējumā. Septembrī un oktobrī lielākais tautas sporta seriāls Latvijā apciemos divas lieliskas pilsētas Vidzemē, kur arī izšķirsies uzvarētāju likteņi sezonas kopvērtējumā.

 Šobrīd par čempiona titulu vēl ir iespējams cīnītiem tiem kungiem un dāmām, kuri šogad piedalījušies vismaz trijos skrējienos. Pusmaratonu un maratonu ieskaitē līderpozīcijas šobrīd ieņem Kristaps Bērziņš (4753 punkti) no Kuldīgas, kuram līdz sezonas beigām kopvērtējumā būs jācīnās ar Jāni Višķeru, Dmitriju Serjoginu un Renāru Rozi. Lai arī Serjogins ir uzvarējis divos pēdējos posmos (Jelgavā un Kuldīgā) un Roze triumfējis Ventspils Maratonā, pagaidām lielākās izredzes uzvarais sezonas kopvērtējumā ir pašreizējam čempionam Višķeram. Visu izšķirs paši skrējēji un distanču izvēle Valmieras maratonā, jo 1000 punktus varēs nopelnīt gan ātrākais maratonists, gan pusmaratonists. Labāko sešiniekā iespraukties vēl var arī Anatolijs Macuks un Jevgēnijs Turkins.

 Ja vīru vadošajā sešiniekā paredzamas lielas izmaiņas un vietu tajā visticamāk saglabās tikai līderis Bērziņš, tad dāmu konkurencē pirmais trijnieks - Lelde Neimande (4884 p.), Solveiga Ozola-Ozoliņa (4683p.) un Daiga Grickus (4453p.) - var būt samērā drošs par vietas saglabāšanu līdz sezonas beigām. Cīņā par trešo, ceturto un piekto vietu var iesaistīties Inga Zālīte, Zanda Ulanova un Madara Frēliha.

Tāpat kā pusmaratonistu, arī NIKE 10,6 kilometrukopvērtējuma vadībā izvirzījies skrējējs vārdā Kristaps. Ogrēnietis Kristaps Kaimiņš (4580p.) nomainījis gulbenieti Kristapu Vēju-Āboliņu, kurš Kuldīgā bija izvēlējies pacīnīties par pjedestālu 5,3 kilometru Tautas skrējienā. Viennozīmīgs favorīts uzvarai sezonas kopvērtējumā ir Reinis Hartmanis, savukārt par otro un trešo vietu var pacīnīties pieminētais Vējš-Āboliņš (3847p.) un Dainis Stepe (3768p.), savukārt par vietu labāko sešiniekā - Armands Tālums, Jānis Miežels un šī brīža kopvērtējuma līderis Kaimiņš.

Sieviešu konkurencē līderes NIKE skrējienu kopvērtējumā ir Ginta Valtere (4575p.) un Anastasija Vidončikova (4487p.). Taču, piedaloties abos atlikušajos posmos, par godalgoto trijnieku cīnīsies Guna Ģērmane, Laura Čakle un Ināra Lūse. Vietu sešiniekā var izcīnīt arī Ilze Urbāne.

5,3 kilometru Tautas skrējienu kopvērtējumā visvairāk punktu ir Artūram Niklāvam Medvedam (4778p.), Armandam Bušam (4772p.) un Tomam Kunakovam (4648p.). Tomēr par uzvaru sezonas kopvērtējumā cīnīsies Jānis Razgalis un Rihards Linde, savukārt sešiniekā vēl var iespraukties arī Juris Zilvers.

Sieviešu konkurencē līdere piecos posmos ir Gundega Vancāne (4350p.), taču reālākās kandidātes uzvarai sezonas kopvērtējumā ir Līga Jansone, Gunta Holštroma, Iveta Caune, jaunā Izabella Bogdanova un Diāna Vitkovska.

Komandu kopvērtējumā joprojām pārliecinošā vadībā atrodas komanda „Sportland/Nike” (19 665p.). Otrajā vietā pēc piektā Kuldīgas posmu atguvusi komanda „Adidas/VSK Noskrien” (18 523p.) un visticamāk līdz sezonas beigām noturēs vicelīderes godu. Par Latvijas čempionāta bronzas medaļām komandu ieskaitē turpinās cīnīties vairākas komandas, kuru vidū var nosaukt „Maratona klubs/Venden”, „SK Tērauds/Nike/Sportland”, „Līvānu VK/Asics”, „Veikals 42km/Saucony” un „Veikals Maratons/Asics”.

Tikmēr daļa skrējēju jau tikuši pie ceļojuma četrām personām Rīga-Stokholma-Rīga ar Tallink kruīza prāmi. Bigbank Skrien Latvija dalībniekiem nepieciešams finišēt četros no septiņiem posmiem un savā ēpastā saņemt lielisku kruīzu, sedzot tikai ceļojuma nodevu. Piedalies kādā no Valmieras maratona un Siguldas pusmaratona distancēm un iepriecini savus tuvākos draugus ar lielisku atpūtu Zviedrijas galvaspilsētā. Vairāk informācijas bigbankskrienlatvija.lv