Eiropas čempionāta pirmā diena

LVS, 07/07/2016 10:25
Zigismunds Sirmais
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Nīderlandes galvaspilsētā sācies Eiropas čempionāts vieglatlētikā. Pirmajā dienā kvalifikācijas sacensībās piedalījās 9 mūsu sportisti.

400m sieviešu priekšsacīkstēs kopumā tika pieteiktas 20 sportistes. Pirms starta sezonas rezultātu rangā Gunta Latiševa-Čudare kotējās 18. pozīcijā. Savā priekšskrējienā bija jātiek trijniekā vai jācer uz vismaz ceturto labāko laiku starp visām pārējām. Eiropas čempionāta pirmajā priekšskrējienā mūsu sportiste izcīnīja otro vietu un kvalificējās pusfinālam ar rezultātu 53.36, kas ir viņas sezonas labākais rezultāts.

100m/b priekšsacīkstēs Laura Ikauniece-Admidiņa ceturto priekšskrējienu mūsu sportiste sāka ļoti labi, taču trešā barjera viņu krietni  izsita no līdzsvara, tika nogāzta arī piektā barjera, līdz ar to galu galā rezultāts 13.51 sekundes, bet pusfinālam vajadzēja vismaz 13.22. 100m/b sacensībās mūsu sportiste tika klasificēta 23. pozīcijā.

Vīriešu tāllēkšanas sacensībām pieteicās 25 sportisti. Lai tiktu finālsacensībās, jāsasniedz 8.00m atzīme vai jābūt starp 12 labākajiem. Pirms starta sezonas rezultātu rangā Elvijs Misāns kotējās 21. pozīcijā. Mūsu sportists pirmajos divos mēģinājumos palika bez rezultāta, bet pēdējā piegājienā ar 7.61m finālam bija krietni par maz.

Mareks Ārents
 pirms mēneša uzstādīja personisko rekordu kārtslēkšanā (5.70m), kas reizē arī bija Rio spēļu normatīvs. Eiropas čempionāta kvalifikācijā viņš ar pirmo mēģinājumu pārvarēja gan 5.15m, gan 5.35m, gan 5.50m augstumus, un ar to izrādījās pietiekami finālsacensību sasniegšanai, jo 5.50m augstumu pārlēca 11 sportisti.

Jānis Baltušs
 piedalījās 400m/b ceturtajā, pēdējā priekšskrējienā, kurš izrādījās visātrākais. Uzvarētājs Martins Kučera no Slovākijas finišēja pēc 49.56 sekundēm, uzstādot savu personisko rekordu. Viņš bija pārliecinoši pirmais, kamēr Baltušs finišēja ar laiku 51.26 sekundes.

Šķēpa mešanas pirmajā kvalifikācijas grupā 16 šķēpmetēju pulkā bija 
Zigismunds Sirmais un Rolands Štrobinders. Sirmais pirmajā metienā aizmeta šķēpu 82.96 metru attālumā, kas ļāva kvalificēties finālam. Savukārt Štrobinderam netika ieskaitīs neviens no trim mēģinājumiem. Jānis Svens Grīva B grupā uzrādīja rezultātu 73.38m.

Diemžēl tāllēkšanas sektorā
Aiga Grabuste guva traumu un izstājās no sacensībām.