Eiropas čempionāta ceturtā diena

LVS, 10/07/2016 21:37
Jānis Višķers
Gints Ivuškāns/F64

Eiropas vieglatlētikas čempionāta pēdējās dienas rīta sesijā aizvadītas pusmaratona distances, ar kurām Latvijas izlases pārstāvji noslēguši savu dalību sacensībās. Pusmaratona distancē Agata Strausa ieguva 80. vietu bet Jānis Višķers izcīnīja 55. vietu.

Agata Strausa bija vienīgā Latvijas pārstāve pusmaratona distancē sieviešu konkurencē. 26 gadus vecā sportiste pirmo kontrolatzīmi sasniedza ar 54. labāko laiku, atrodoties minūti aiz līderes. Sacensību turpinājumā nācās noslīdēt uz vēl zemākām vietām (pēc 10km atzīmes 71 vieta, pēc 15km atzīmes – 79.vieta), bet finišā tika ieņemta 80. vieta 90 startējušo dalībnieču konkurencē.

Strausa tikai nesen debitēja pusmaratona distancē, aprīlī uzstādot personisko rekordu 1:13.13. Šoreiz Strausa no šī rezultāta bija ļoti tālu, finišējot pēc stundas un 21:42 minūtēm. Ar savu labāko rezultātu viņa šodien būtu ieņēmusi 20. vietu.

Vīriešu konkurencē šajā pašā distancē Jānis Višķers bija daudz tuvāk savam personiskajam rekordam, finišējot ar laiku 1:07:40. Lai arī sacensību vidū 27 gadus vecais latvietis atradās ārpus labāko 75 pulka, pēdējos piecos kilometros viņam izdevās pakāpties uz 55. vietu 92 sportistu konkurencē.

No sava personiskā rekorda Višķers atpalika 34 sekundes, bet no uzvarētāja Tadeses Abrahama vairāk nekā piecas minūtes. Sudrabs savukārt turkam Kānam Ezbilenam, bet bronza ceļos uz Itāliju un nonāks Danieles Meuči īpašumā. Jāatgādina, ka šis bija pirmais pusmaratons Eiropas čempionātu vēsturē, jo šogad sacensību programmā nebija maratona distances.

sportacentrs.com