Valmiera gatava uzņemt Latvijas IV Olimpiādi

LVS, 13/06/2016 12:00

No 1. līdz 3. jūlijam Valmiera kļūs par Olimpisko galvaspilsētu – Latvijas IV Olimpiādes mājvietu. Uz Valmieru pēc uzvaras dosies vairāki tūkstoši sportistu, viņu treneri un līdzjutēji.

1.jūlijā plkst. 21.15 Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā, norisināsies Latvijas IV Olimpiādes atklāšanas ceremonija. Tās laikā tiks akcentēts, ka sportisti kļūs par Olimpiādes varoņiem, ko raksturo neizsīkstoša enerģija, mērķtiecība, gribasspēks un ticība saviem spēkiem. Atklāšanas ceremonijā klātesošos uzrunās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Ministru prezidents Māris Kučinskis, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis un Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Pasākumā ar īpaši gatavotiem sveicieniem piedalīsies deju studija “Dzirnas”, velotriāla, BMX Flatland un monotriāla meistari, kā arī izcilie uguns šova meistari no Lietuvas. Olimpiādes atklāšanā skanēs Valmieras himna “Dziesma par Valmieru” Aijas Andrejevas, Ata Ieviņa un grupas “Opus Pro” solista Alex izpildījumā. Dziesmas aranžiju un fonogrammu speciāli šim notikumam izveidojis Kaspars Ansons. Vienu no Olimpiādes simboliem – olimpisko lāpu – iedegt uzticēts divkārtējam Olimpiskajam čempionam BMX riteņbraukšanā un apbalvojuma “Goda valmierietis 2014” saņēmējam Mārim Štrombergam. Par pasākuma muzikālo noformējumu rūpēsies DJ Monsta, savukārt atklāšanas ceremoniju vadīs LTV1 žurnālists Uģis Joksts un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis.

A
icinām valmieriešus un pilsētas viesus apmeklēt Olimpiādes atklāšanas ceremoniju, kā arī atbalstīt sportistus sacensībās. Jāpiebilst, ka Olimpiādes atklāšanas ceremoniju tiešraidē no plkst.21.15 pārraidīs Latvijas Televīzija.


Latvijas IV Olimpiādes programmā ir iekļauti 26 Olimpiskie sporta veidi, no tiem Valmierā notiks badmintons, basketbols, bokss, futbols, handbols, šosejas riteņbraukšana, svarcelšana, triatlons, vieglatlētika, volejbols, pludmales volejbols un airēšanas slaloms. Tāpat Valmierā notiks Olimpiādē iekļautais neolimpiskais sporta veids – orientēšanās – un paraugdemonstrējumi šahā. Atsevišķi sporta veidi tiks organizēti Olimpiādes rīkotājpilsētas – Valmieras – sadarbības pašvaldībās. Cēsīs norisināsies cīņa, džudo, loka šaušana, paukošana, MTB riteņbraukšana, taekvondo, teniss, kā arī neolimpiskais sporta veids – florbols. Jūrmalā norisināsies airēšana, kas tiks organizēta Lielupē, bet Burtnieku novadā gaidāma burāšana, golfs, BMX riteņbraukšana un stenda šaušanas sacensības. Kocēnu novadā ikviens varēs vērot jātnieku sporta sacensības, bet Rūjienā – regbiju. Smaiļošana un kanoe notiks Limbažos, savukārt galda tenisa sacensības – Alojā. Rīgā Latvijas IV Olimpiādes laikā norisināsies peldēšana un vingrošanas disciplīnas, bet sporta centrā “Kleisti” notiks sacensības jātnieku sportā. Valkā gaidāmas ložu šaušanas sacensības.

Latvijas IV Olimpiādes sauklis ir “Iedvesmo Latviju! Piedalies, uzvari!”
, kas radīts ar mērķi vienot sportistus kopējiem sporta svētkiem, veicināt patriotismu, pārsteigt ar sportisko sniegumu, iedvesmot un motivēt citam citu, kā arī mudināt Latviju, tās iedzīvotājus justies lepniem par saviem sportistiem un viņu sasniegumiem.

Latvijas IV Olimpiādi organizē Latvijas Olimpiskā komiteja un Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju. Galvenais sadarbības partneris – Cēsu novada pašvaldība.

Latvijas Olimpiāde ir valsts mēroga uz olimpiskiem principiem balstītas kompleksas sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas pilsētu komandas. Tās mērķis ir noteikt Latvijas labākos sportistus vasaras Olimpiskajos sporta veidos. Latvijas Olimpiāde notiek reizi četros gados.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Olimpiskā komiteja