Pirmajā Latvijas čempionātā komandām šosejas skrējienos triumfē “SPORTLAND/NIKE” komanda

LVS, 18/04/2016 11:40

“Bigbank Skrien Latvija” pirmajā posmā Rēzeknē vienlaikus notika arī Latvijas čempionāts komandām šosejas skrējienos. Ar 3901 punktiem šajā posmā uzvaru izcīnīja “SPORTLAND/NIKE” komanda.





Punktus komandai guva Kristaps Bērziņš (21km), Neimande Lelde (21km), Reinis Hartmanis (10km) un Jānis Razgalis (5km).

Otrajā vienā adidas komanda ar 3825 punktiem. Šajā komandā piedalījās Ilona Marhele, Renārs Roze, Kristaps Kaimiņs un Armands Bušs.  Savukārt “Līvānu VK/ASICS” komandai trešā vieta ar 3749 punktiem. Komandas dalībnieki – Kitija Valtere, Solveiga Ozola-Ozoliņa, Valērija Petrova un Arnis Kaļiņins.
Ar visu komandu kopvērtējumu pēc 1.posma var iepazīties šeit

Informācija par Latvijas čempionāts komandām šosejas skrējienos

Komandas var veidot individuāli skrējēji, skriešanas klubi un uzņēmumi atsevišķi.
Vienas komandas sastāvā drīkst būt minimums 4, bet maksimums 7 dalībnieki jebkādās dzimumu proporcijās.
Komandu drīkst sezonas laikā papildināt līdz pilnam sastāvam, par papildus dalībniekiem paziņojot uz info@skrienlatvija.lv ne vēlāk, kā nedēļu pirms kārtējā posma.
Lai piedalītos komandu ieskaitē, vienā komandā katrā posmā ir jāstartē vismaz 2 dalībniekiem, kas skrien pusmaratonu (21,0975 km), 1 dalībniekam, kurš skrien NIKE skrējienu (~ 10-12km) un 1 dalībniekam, kurš skrien Tautas skrējienu (~ 5-7 km). Ja komandā ir vairāk, kā 4 skrējēji, atlikušie var skriet kādu distanci vēlas. Viens un tas pats komandas dalībnieks katrā seriāla posmā drīkst skriet atšķirīgu distanci.

Vērtēšana

Lai noteiktu labāko komandu katrā no distancēm, seriāla ietvaros tiks vērtēti komandas dalībnieku iegūtie punkti. Dalībnieku punkti tiek aprēķināti atbilstoši ieņemtajai vietai kopvērtējumā attiecībā pret uzvarētāju (attiecīgi vīriešu un sieviešu konkurencē). Katrā posmā tiek ņemti vērā 4 labākie individuāli iegūtie punkti un tie tiek summēti.

No seriālā esošajiem 7 posmiem tiek ņemti vērā 5 labākie, kuros komanda ieguvusi visvairāk punktus.

Ja sezonas kopvērtējumā divām vai vairāk komandām četru labāko posmu punktu summa ir vienāda, augstāku vietu iegūst tā komanda, kurai ir augstāki punkti kādā posmā. Ja arī tie ir vienādi, skatās otru labāko posmu u.t.t. Ja visos piecos komandas ieskaites posmos ir vienāds punktu skaits, skatās pēc komandas dalībnieku augstākās izcīnītās vietas. 

Nākamais “Bigbank Skrien Latvija” posms notiks Rīgā 30. aprīlī. Plašāka informācija – šeit