Rekordliels dalībnieku skaits piedalās Bigbank Skrien Latvija pirmajā posmā (1)

LVS, 11/04/2016 09:55
Mareks Gaļinovskis

Aktīvs un kustīgs dzīvesveids kļuvis par daudzu cilvēku neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Spilgts piemērs tam ir dalībnieku skaits, kas sestdien, 9.aprīlī, piedalījās piektajā Rēzeknes pusmaratonā, sasniedzot jaunu dalībnieku rekordu Bigbank Skrien Latvija skriešanas seriālā.

Salīdzinot ar pērno gadu, četrkāršojies Latgales sirdī skrienošo bērnu skaits. Šogad īsākajās distancēs piedalījās aptuveni trešdaļa no visiem Rēzeknes pusmaratona dalībniekiem. 2-12 gadu veci bērni dalījās sportošanas priekā 250, 400, 750 un 940 metru garos skrējienos un saņēma medaļas un piemiņas balvas no sacensību atbalstītājiem. Ar atbalstītāju balviņām tika apbalvoti arī četru vecuma grupu ātrākie trijnieki.

 

Bigbank Skrien Latvija Rēzeknes pusmaratons bija lielākās šogad notikušās tautas sporta sacensības, kurās skrējēji sacentās 21,0975 kilometru pusmaratona, 10,6 kilometru Nike, 5,3 kilometru Tautas skrējienu distancēs. Atsevišķā trasē gar Rēzeknes upi un netradicionāli būvēto Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru Zeimuļs devās nūjotāji.

 

Tikmēr Rēzeknes simbolu - Latgales Māras pieminekli, katrā no četriem apļiem sveicināja pusmaratonisti. Lietuviešu skrējējs Valdas Dopolskas finišēja pirmais, 21 kilometru distancē pavadot vienu stundu, 7 minūtes un 20 sekundes. Otro un trešo vietu izcīnīja Renārs Roze ar rezultātu 1 stunda, 9 minūtes un 1 sekunde un 2015.g. Latvijas čempions maratona distancē - Kristaps Bērziņš ar rezultātu 1 stunda, 11 minūtes un 21 sekundes.

 

Sieviešu konkurencē ātrākā bija 2015.g. skriešanas seriāla līdere un Latvijas čempione pusmaratona distancē Ilona Marhele (1:20:14), otro atstājot 2015.g. Latvijas čempioni maratona distancē Kitiju Valteri (1:22:28). Trešajā vietā ierindojās Lelde Neimande ar rezultātu 1 stunda, 23 minūtes un 40 sekundes.

 

Nike 10,6 kilometru skrējienā uzvaras lauru plūca iepriekšējās sezonas 10 km skrējiena līderis Reinis Hartmanis (00:33:14) un bijusī rēzekniete Dace Landstrom (00:40:52). Tautā iecienītajā piecu kilometru skrējienā ātrākie bija Jānis Razagalis (00:16:36) un Vineta Mūrniece (00:19:14).

 

Dejotāji trasē nebija vienīgie priekšnesumi, kas iepriecināja Bigbank Skrien Latvija sacensību dalībniekus un palīdzēja tiem ātrāk paveikt distances. Pēc finiša dalībniekus Latgaliskā noskaņā izklaidēja Rēzeknes folkloras kopa “Vīteri”. Sacensību organizatori un atbalstītāji bija arī sarūpējuši medaļas un piemiņas veltes ikvienam Rēzeknes pusmaratona finišētājam.

 

Rēzeknes pusmaratona rīkotāji turpināja aizsākto netradicionālo ģimeņu skriešanas rezultātu vērtēšanu, kur tiek summēts ģimenes locekļu rezultāts, kuri piedalās pusmaratonā, Nike 10km skrējienā un Bērnu skrējienā. Šajā gadā uzvaras laurus Ģimenes formulā plūca Gaiļu ģimene.

 

Sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību, Sporta federāciju padomi un Valsts sportam, seriālā šosezon norisinās īpašas sacensības jauniešiem piecu kilometru skrējiena ietvaros. Piedaloties arī nākamajos Bigbank Skrien Latvija posmos, jauniešiem būs iespēja cīnīties gan par individuāliem sezonas punktiem, gan palīdzēt kausu izcīnīt savam novadam.


Nākamais Bigbank Skrien Latvija posms risināsies jau šī mēneša beigās - 30. aprīlī, Rīgā, Biķernieku trasē. Visas skriešanas sezonas garumā notiks septiņi posmi visos Latvijas kultūrvēsturiskajos reģionos. Ventspils Piedzīvojumu parka maratons gaidīs 18.,19. jūnijā, Jelgavas nakts pusmaratons 23. jūlijā, Kuldīgas pusmaratons 13. augustā, Valmieras maratons 18. septembrī un Siguldas pusmaratons 8. oktobrī.

 

Foto galerija no pasākuma - ŠEIT

Foto autors: Mareks Gaļinovskis

Informāciju sagatavoja: Matīss Vecvagars


Comments (1)

elements 11/04/2016 13:14, 8 years ago
Jau sapriecājos par Marheles iespaidīgo personīgo rekordu, bet nekā- Sportlata lapā 1.20.14 (nevis 1.12.14).