Latvijas čempionāts komandām pusmaratonā

LVS, 23/09/2015 13:17

Šogad pirmo reizi notiek Latvijas čempionāts komandām pusmaratonā, kas norisinās skrējiena "BIGBANK Skrien Latvija" posmu ietvaros. Publicējam informāciju pirms pēdējā posma, kas notiks 10. oktobrī Siguldā.

Šobrīd 1. vietā ierindojas komanda SPORTLAND/NIKE, 2. vietā - Adidas&VSK Noskrien, savukārt 3. - Līvānu novada vieglatlētikas klubs - 1.
Viss komandu saraksts šeit.

Atgādinām nolikumu par komandu cīņu:

- Dalībnieki:

Komandas var veidot individuāli skrējēji, skriešanas klubi un uzņēmumi atsevišķi Tautas skrējiena (4-6 km), NIKE Tautas skrējiena (~ 10 km) vai pusmaratona distancēs. Vienas komandas sastāvā drīkst būt maksimāli 7 dalībnieki jebkādās dzimumu proporcijās.
Viens dalībnieks var tikt pieteikts tikai vienas komandas sastāvā vienā no distancēm.
Sezonas laikā pārstāvēto komandu mainīt NEDRĪKST!
Komandu drīkst sezonas laikā papildināt līdz pilnam sastāvam, par papildus dalībniekiem paziņojot uzinfo@skrienlatvija.lvne vēlāk kā nedēļu pirms kārtējā posma.

- Vērtēšana

Lai noteiktu labāko komandu katrā no distancēm, seriāla ietvaros tiks vērtēti komandas dalībnieku iegūtie punkti. Dalībnieku punkti tiek aprēķināti atbilstoši ieņemtajai vietai kopvērtējumā attiecībā pret uzvarētāju (attiecīgi vīriešu un sieviešu konkurencē). Katrā posmā tiek ņemti vērā 4 labākie individuāli iegūtie punkti un tie tiek summēti.

No seriālā esošajiem 7 posmiem tiek ņemti vērā 5 labākie, kuros komanda ieguvusi visvairāk punktus.

Ja sezonas kopvērtējumā divām vai vairāk komandām piecu labāko posmu punktu summa ir vienāda, augstāku vietu iegūst tā komanda, kurai ir augstāki punkti kādā posmā. Ja arī tie ir vienādi, skatās otru labāko posmu u.t.t. Ja visos piecos komandas ieskaites posmos ir vienāds punktu skaits, skatās pēc komandas dalībnieku augstākās izcīnītās vietas.

Sadarbībā ar Latvija Vieglatlētikas savienību komandu ieskaitē pusmaratona distancē tiks noskaidroti Latvijas čempioni.