Anete Sietiņa izcīna trešo vietu "Wanda Diamond League" Monako

Andris Staģis, Statistiķis, 15/07/2024 10:00
Foto: Guntis Bērziņš

Anete Sietiņa "Wanda Diamond League" Monako izcīna trešo vietu ar rezultātu 59.58m.

Piektdien Monako notika “Wanda Diamond League” sacensību devītais posms. Tā programmā bija šķēpa mešana sievietēm, kur startēja arī mūsu Anete Sietiņa. Anetei šis bija tikai otrais starts “Dimanta līgas” sacensībās. Debija viņai bija 2016. gada 18. maijā Pekinā, kur viņa ar rezultātu 56.97m bija devītā.

Šoreiz Monako startēja tikai septiņas šķēpa metējas.

Jau ar pirmo metienu par līderēm kļuva Makkenzija Litla (Austrālija) – 64.74m un Haruka Kitaguči (Japāna) – 64.63m. Abām šosezon labākie rezultāti.  Anetei diemžēl pirmo metienu neieskaitīja. Toties ar otro – 58.47m tālo metienu viņa izvirzījās ceturtajā vietā, bet trešajā metienā sasniegtais rezultāts 59.58m jau izvirzīja Aneti trešajā vietā. Šāda vietu kārtība līderu trio saglabājās arī pirms pēdējā, sestā metiena, kuram kā ierasts “Dimanta līgā” kvalificējās tikai trīs labāko rezultātu īpašnieces. Un tieši ar pēdējo metinu – 65.21m tālo metienu H.Kitaguči svinēja uzvaru. Otrā M.Litla, bet trešā – Anete. Var tikai piebilst, ka visi trīs fināla metieni Anetei netika ieskaitīti.

Ceturtajā vietā Viktorija Hudsone (Austrija) – 59.35m, piektajā Adriana Vilagoša (Serbija) – 58.04m un sestajā Tori Pītersa (Jaunzēlande) – 55.80m.

Kopvērtējumā līdere ar 16 p. ir H.Kitaguči, M.Litla ar 14 p. otrā. Savukārt par trešo vietu iegūtie 6 punkti izvirza Aneti ceturtajā vietā.

Arī nākamajā “Dimanta līgas” posmā 20. jūlijā Londonā programmā paredzēta šķēpa mešana sievietēm, bet vēl nav izsludināts dalībnieču saraksts.

 

Andris Staģis