LATVIJAS VIEGLATLĒTIKAS SAVIENĪBAS UN “MAXIMA LATVIJA” SADARBĪBĀ ORGANIZĒTAIS “LVS x MAXIMA KAUSS ČETRCĪŅĀ” SACENSĪBU SERIĀLS IR NOSLĒDZIES

Rebeka Ozolniece, 11/07/2024 14:00
Foto: Guntis Bērziņš

Šī gada maijā norisinājās LVS x Maxima kauss četrcīņā, ko veidoja pieci reģionālie posmi (14. maijā Jelgavā, 15. maijā Cēsīs un Preiļos, 16. maijā Kuldīgā un 17. maijā Salaspilī), ļaujot U14 un U16 vecuma grupu bērniem pārbaudīt savas spējas dažādās vieglatlētikas disciplīnās. Atlases posmos tika noskaidrotas piecas spēcīgākās komandas, kuras tika apbalvotas ar dāvanu kartēm jauna inventāra iegādei. Tāpat tika noskaidroti 60 spēcīgākie sportisti individuālajās sacensībās, kuri piedalījās finālposmā 6. jūlijā Valmierā, “Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā” izcīņas rītā.

Finālposms Valmierā noslēdzās ar triumfu, un tika apbalvoti čempioni, saņemot vērtīgas balvas no “Maxima Latvija” un sacensību kausus:

U14 grupas čempioni:

  1. Vieta Darja Kuzmina (SS Arkādija, 2011.g.dz.)  un Jēkabs Ailts  (Limbažu novada sporta skola, 2011.g.dz.)

  2. Vieta Made Emīlija Macijevska (Madonas BJSS, 2012.g.dz.) un Armands Pabērzs (Līvānu BJSS, 2011.g.dz.)

  3. Vieta Šarlote Cunska (Jelgavas NSC, Jelgavas VK, 2011.g.dz.) un Kārlis Roze (Siguldas Sporta skola, 2011.g.dz.)

U16 grupas čempioni:

  1. Vieta Emīlija Brauna (Jelgavas BJSS, MSĢ, 2009.g.) un Edvards Brakovskis (Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skola, 2009.g.dz.)

  2. Vieta Alise Blaua (Jelgavas NSC, Jelgavas VK, 2010.g.dz.) un Ričards Logins (Aizkraukles NSS, Kokneses SC, 2009.g.dz.)

  3. Vieta Laura Grieze Putniņa (Siguldas Sporta skola, 2009.g.dz.) un Roberts Gžibovskis (Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skola,, 2009.g.dz.)

Šie jaunie sportisti izcēlās ar izcilām prasmēm un apņēmību, pierādot savu potenciālu nākotnes sasniegumiem vieglatlētikā. 

Uzņēmuma „Maxima Latvija” Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris dalās: “Ar lielāko prieku esam LVS ilggadējs atbalstītājs, jo mūs vieno kopīgs mērķis – rūpēties par bērnu un jauniešu labsajūtu, kā pamatā ir sports un veselīgs uzturs. Ar savām iniciatīvām un organizētiem pasākumiem varam būt klātesoši, lai padarītu sportu pieejamu ikvienam un mudinātu sabiedrību izvēlēties aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, lai viņi izaugtu par veiksmīgiem, pašpārliecinātiem un veseliem cilvēkiem!”

LVS sacensību direktors Lauris Madžuls uzsver, ka sacensības bija ļoti veiksmīgas un sniedza jaunajiem sportistiem ne tikai iespēju sacensties, bet arī izbaudīt vieglatlētikas garu un attīstīt savas prasmes. "Mēs redzējām daudzsološus jaunos sportistus, kuri nākotnē varētu kļūt par Latvijas vieglatlētikas zvaigznēm. Šis sacensību seriāls ir svarīgs solis viņu attīstībā un motivācijā," viņš piebilda.

Pateicoties sacensību atbalstītājam “Maxima Latvija”, LVS bija iespēja veicināt vieglatlētikas pieejamību ikvienam bērnam Latvijā, popularizējot kustības spēku un vieglatlētiku kā tā pamatu. LVS un “Maxima Latvija” mērķis ir stiprināt aktīva un veselīga dzīvesveida nostiprināšanos, veidojot ilgtspējīgu programmu, kas pieejama ikvienam bērnam Latvijā.

LVS un “Maxima Latvija” kopīgi cer, ka šī iniciatīva iedvesmos bērnus un jauniešus pievērsties sportam, attīstīt savas fiziskās spējas un veidot veselīgu dzīvesveidu. Šādas sacensības ir svarīgs ieguldījums nākotnē, jo tās palīdz bērniem attīstīt ne tikai fiziskās spējas, bet arī mācīties komandas darbu, disciplīnu un neatlaidību.

Informāciju sagatavoja:
Rebeka Ozolniece
rebeka.ozolniece@athletics.lv
www.athleticslv.lv