Latviešu studentu veiksmīgie starti Amerikā

LVS, 30/03/2014 09:33
Agata Strausa
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Jauni personiskie rekordi Paulam Pujātam, Uģim Jocim,Agatai Strausai un Saijai Bikanovai.

ASV dienvidu štatos jau aizvadītas studentu vasaras sezonas pirmās sacensības. Tajās ar vairākiem patiesi labiem rezultātiem sezonu sākuši arī ASV augstskolās studējošie latviešu vieglatlēti. Memfisas universitātes students Pauls Pujāts pašmāju sacensībās jau pirmajā jaunās sezonas startā labojis personisko rekordu kārtslēkšanā. Tagad tas ir 5,54 m un šobrīd arī labākais rezultāts Eiropā.
Divi jauni personiskie rekordi arī skrējējiem. Vičitas universitātē studē Uģis Jocis. Viņam sezonas pirmajā startā Emporijā uzvara un jauns personiskais rekords 1500 m skrējienā – 3:51,16, kas par vairāk nekā divām sekundēm pārsniedz līdzšinējo. Turpat Emporijā Agata Strausa no Floridas universitātes 5000 m veica jauna personiskā rekorda (16:01,01) laikā un ierindojās otrajā vietā.
Sacensībās Našvilā jau otrais starts šosezon Latvijas rekordistei vesera mešanā Laurai Igaunei (Tifina).Četri metieni no sešiem bija tālāki par 60 metriem un viņas sezonas labākais rezultāts tagad ir 63,04 m.
Cerīgi jauno sezonu sākusi arī daudzcīņniece Saija Bikanova (Konektikutas un.). Sacensībās Ralejā jauns personiskais rekords tāllēkšanā – 5,63 m. Tuvi tiem ir arī pirmie rezultāti augstlēkšanā – 1,70 m un lodes grūšanā – 12,89 m.

Andris Staģis