Latvijas čempionāts 10 km šosejas skrējienā

Rebeka Ozolniece, 20/08/2024 16:00
Foto: Aigara Matisona arhīvs

24. augustā Piltenē notiks Latvijas čempionāts 10 km šosejas skrējienā un Ventspils novada atklātais čempionāts 10 km un 5 km šosejas skrējienā un 5 km nūjošanas distancē. Skries arī bērni, viņi distancē dosies plkst. 14.00. Pieaugušajiem būs divi starti – 5 km distancē plkst. 15.45, bet 10 km distancē un 5 km nūjotājiem starts tiks dots plkst. 15.55.

Šis būs jau devītais Piltenes skrējiens, pasākuma lielākais atbalstītājs ir Ventspils novada pašvaldība, kā arī vairāki uzņēmēji un privātpersonas, rūpējoties par to, lai dalībnieki saņemtu balvas. “Šis skrējiens”, kā norāda Aigars Matisons, “ir viens no publisko skriešanas pasākumu Ventspils novadā, tāpēc ļoti vēlamies tajā iesaistīt pēc iespējas vairāk mūsu novada cilvēku. Vieglatlētikas savienība mums uzticējusi rīkot Latvijas čempionāta 10 km šosejas skrējienu. Trase vīsies cauri Piltenes centram, viena apļa garums būs pieci kilometri ar vertikālo kritumu pieci metri. Tas nozīmē, ka trase ir ļoti ātra un var sasniegt ļoti labus rezultātus. Prognozējam, ka sestdien, 24. augustā, uz starta būs ap 500–600 dalībnieku. Paredzams, ka Piltenē startēs labākie Latvijas sportisti, jo skrējēji 10 km distancē cīnīsies par Latvijas čempionāta medaļām.”

Reģistrācija par zemākām cenām atvērta līdz 22. augusta plkst. 23.59. Pasākuma nolikums, reģistrācija un plašāka informācija par norisi un dalības maksu pieejama mājaslapā SPORTLAT.LV.

Vairāk lasi šeit.