Izcīnīti I.Zundas un G.Pedera kausi barjerskriešanā

Rebeka Ozolniece, 31/05/2024 16:00
Foto: Ilze Sirmā

Vakar, 30. maijā, Cēsu Pilsētas stadionā tika izcīnīti I.Zundas un G.Pedera kausi, kurus saņēma augstvērtīgāko rezultātu īpašnieki. Sievietēm kausu ieguva Latvijas sportiste Laura Osipenko 100m/b (U20) ar rezultātu 13.89 un vīriešiem Igaunijas pārstāvis Steven Leppoja 110m/b (U20) ar rezultātu 13.81.

Barjerskriešanas sacensības notika 7 dažāda garuma distancēs un 6 vecuma grupās, kopā 24 disciplīnās tika noskaidroti ātrākie barjerskrējēji, kurās sacentās vairāk kā 200 sportisti no Latvijas un Igaunijas. Sacensību ietvarā tika uzrādīti vairāki augstvērtīgi rezultāti – sasniegti Latvijā sezonas labākie rezultāti, laboti personiskie rekordi. Vairākiem barjerskrējējiem izdevās izpildīt normatīvus uz Pasaules U20 čempionātu – Laurai Osipenko, Ģirtam Šenkevicam, un igaunim Steven Leppoja. Kā arī tika izpildīti vairāki normatīvi uz Eiropas U18 čempionātu, kur 400m barjerskrējienā to paveica visi 1.-3. vietu ieguvēji: Maksims Pavlovs, Toms Melderis, Emīls Sandlers-Bomis, savukārt 100m barjerskrējienā jaunietēm to izpildīja igauniete Pia Lauren Matsalu. Sacensību rezultāti ir pieejami šeit.

Sacensības Cēsīs tiek rīkotas, lai aktualizētu un atjaunotu barjerskriešanu, kā vienu no ar tradīcijām bagātākajām vieglatlētikas disciplīnām. Latvijas vieglatlēti dažādos laika posmos uzrādījuši augstvērtīgus rezultātus: S.Olijars, Eiropas čempions 2006.g. un 5.v. Olimpiskajās spēlēs 2004.g, Guntis Peders, Eiropas vicečempions telpās 1996.g. Augstu līmeni sasniegusi arī Ieva Zunda, kura startējusi divās Olimpiskajās spēlēs attiecīgi 2004. g., 2008.g. un Pasaules čempionātā startējusi pusfinālā.

Sacensības organizē: Cēsu pilsētas sporta skola sadarbībā ar Latvijas bērnu un jaunatnes sporta asociāciju un EDZ Sports. Sacensības atbalsta – Stelpes ūdens, Wild Flower Cēsis, Nike Latvija, Veselības centrs 4, Āgenskalna drukas meistari.

Informāciju sagatavoja Ieva Zunda.