Nedēļa Pasaules čempionāta skriešanā zīmē

Rebeka Ozolniece, 06/03/2023 22:36

Pavasara otro nedēļu Rimi Rīgas maratona organizatori iecerējuši novadīt Pasaules čempionāta skriešanā zīmē. Lai informētu par gatavošanos Pasaules čempionātam skriešanā, Rīgā pirmoreiz ieradīsies Pasaules vieglatlētikas savienības prezidents Sebastjans Ko, kurš ne tikai piedalīsies preses konferencē 9. martā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, bet arī tās pašas dienas rītā visus aicina pievienoties neformālam skrējienam, pieveicot oficiālo pasaules čempionāta jūdzes distanci.

Pasaules čempionāts skriešanā Rīgā norisināsies šī gada 30. septembrī un 1. oktobrī, pirmo reizi pasaules vēsturē trīs distancēs pulcējot gan pasaules izcilākos skrējējus, gan arī skriešanas entuziastus un ģimenes ar bērniem no vairāk nekā 100 pasaules valstīm. Vispasaules skriešanas svētki, kas būs nozīmīgākais vieglatlētikas un tautas sporta notikums Baltijas valstu vēsturē, kronēs pasaules čempionus jūdzes (1609 m), piecu kilometru un pusmaratona (21,0975 km) distancēs, kā arī piedāvās iespēju masu startos dalību ņemt un pie unikālām pasaules čempionāta medaļām tikt ikvienam skriet gribētājam. 

Pasaules čempionātam veltītie notikumi:

Pasaules čempionāta preses konference 9. martā plkst. 13.00, Latvijas Nacionālais Mākslas muzejs
Rimi Rīgas maratona komanda, kuri tandēmā ar Latvijas un Pasaules vieglatlētikas savienībām ir arī Pasaules čempionāta Rīgā organizatori, preses konferencē 9. martā informēs par gatavošanos unikālajiem skriešanas svētkiem. Kopā ar Sebastjanu Ko preses konferencē piedalīsies arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji,  Pasaules čempionāta skriešanā organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords, divkārtējā Ņujorkas maratona uzvarētāja Jeļena Prokopčuka un Latvijas talantīgākā jaunās paaudzes skrējēja Agate Caune.  

Preses konferences laikā tiks atklāts arī Pasaules čempionāta skriešanā Rīgā oficiālais maskots, kurš pārstāvēs Rīgu un Pasaules skriešanas čempionātu dažādos Latvijas un pasaules notikumos, kā arī oficiālais Pasaules čempionāta krekls, kas veidots, sadarbojoties ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju. 

Brokastu skrējiens kopā ar Sebastjanu Ko, 9. marts plkst. 7.30 no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja
Ceturtdien, 9. marta rītā plkst. 7.30 no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja līdz pat Brīvības piemineklim tiks veikts simbolisks oficiālais pasaules čempionāta jūdzes distances iesildošais skrējiens kopā ar Sebastjanu Ko, kam aicināti pievienoties visi skriešanas mīļotāji. 

Skriešanas kluba izaicinājums “Ceļā uz pasaules čempionātu skriešanā”
Visi skrējēji divu nedēļu garumā varēs piedalīties Rimi Rīgas maratona virtuālā Skriešanas kluba izaicinājumā “Ceļā uz Pasaules čempionātu skriešanā”, kas piedāvās iespēju pieveikt trīs Pasaules čempionāta distances - pusmaratona, 5 km un jūdzi, ar iespēju laimēt oficiālos Pasaules čempionāta kreklus un dalību kādā no Pasaules čempionāta distancēm.  Dalība virtuālā Skriešanas kluba izaicinājumos ir bezmaksas, dodot iespēju izskrieties, ņemot dalību izaicinājumā, jebkur Latvijā vai pasaulē. 

Reģistrācija Pasaules čempionātam skriešanā Rīgā
Reģistrēties Pasaules čempionāta Rīgā jūdzes, 5 kilometru un pusmaratona distancēm iespējams oficiālajā mājaslapā šeit.

Informāciju sagatavojis: Nords Event Communications