Pasaules U20 čempionāta ceturtā diena

Andris Staģis, Statistiķis, 05/08/2022 11:27
Foto: Guntis Bērziņs

Gerdai Kerijai Dreimanei teicams personiskais rekords un augstā piektā vieta!

Pasaules U20 čempionāta norise jau iegājusi nobeiguma fāzē. Ceturtās sacensību dienas nogalē jau bija noskaidroti čempioni un sadalītas medaļas 22 disciplīnās. Tikpat disciplīnās izšķirošie starti gaidāmi arī piektdien un sestdien.

Ceturtās dienas startus visi vieglatlētikas draugi gaidīja ar cerībām. Gerda Kerija Dreimane turpināja septiņcīņu. Lāsmai Zemītei kā Latvijas labākai augstlēcējai un tāllēcējai bija vispirms jāpārvar kvalifikācijas sacensību barjeras un iekļūstot finālsacensībās tur arī veiksmīgi jānostartē. Sacensību pēdējā dienā, sestdien mūs gaidīs pagaidām Latvijas veiksmīgākās pārstāves (3000m – 6.vieta) Agates Caunes spēkošanās galvenokārt ar Āfrikas skrējējām, šoreiz jau 5000 m distancē.

Ceturtdienas rīta pusē daudzcīņniece Gerda Kerija Dreimane kā pirmā uzsāka sacensības otrās dienas pirmajā disciplīnā – tāllēkšanā, ar tiekšanos pēc iespējas augstākas vietas. Viņa kā pirmā arī pievakarē ar 800m startu aizvadīja savu sportistes karjerā pagaidām visveiksmīgāko septiņcīņu. Nedaudz vēlāk augstlēkšanas sektorā devās arī Lāsma Zemīte.

Jau minēts, ka pēc pirmās septiņcīņas dienas, pirmajām četrām disciplīnām Gerda Kerija ar 3392 p. atradās sestajā vietā. Tāpat, ka tieši labs rezultāts tāllēkšanā var būt izšķirošs cīņā par pēc iespējas augstāku vietu. Gerda Kerija Dreimane šajā sezonā trīs sacensībās tāllēkšanā bija pārsniegusi 6.20m robežu, bet "Latvijas čempionātā daudzcīņās", kopvērtējumā sasniedzot (5462 p.), tāllēkšanā tika uzstādīts rezultāts – 5.68m. Kali viss izdevās lieliski, vispirms 6.07m un trešajā lēcienā arī 6.22m, plus 918 punkti un pēc piektās disciplīnas Gerda Kerija ar 4310 p. pacēlās uz piekto vietu.

Nebija peļams arī starts šķēpa mešanā – 40.62m un pirms 800m skrējiena Gerda Kerija ar 4989 p. joprojām bija piektā, bet jau par 275 p. apsteidzot sava Latvijas čempionātā sasniegtā personiskā rekorda grafiku. Līdere joprojām bija Sāga Vāninena (Somija) – 5379 p., sekoja divas vācietes: Sandrina Sprenglere – 5162 p. un Serina Rīdele – 5124 p. Par sešiem punktiem Gerdu Keriju apsteidza arī Liisa Marta Lusti no Igaunijas.

800m distanci mūsu septiņcīņniece veica spēcīgāko skrējienā, kopā ar sāncensēm par uzvaru vai medaļām. Finišā viņa bija trešā – 2:26,91. Savukārt kopsummā – 5721 p. un piektā vieta. Teicams personiskais rekords un pagaidām Latvijas vieglatlētu augstākā vieta čempionātā! Par Pasaules čempioni kļuva Sāga Vanninena – 6084 p. Cīņā par medaļām vācu daudzcīņnieces apmainījās vietām: sudrabs Serinai Rīdelai – 5874 p., bet bronza – Sandrinai Sprenglerei – 5845 p. Ceturtā igauņu daudzcīņniece Liisa Maria Lusti – 5731 p.

Gerdas Kerijas piektā vieta un rekords ir augsts novērtējums Bauskas treneru: Raivja Maķevica un Ilonas Kupčiunas meistardarbam. Gerda Kerija Latvijas visu laiku labāko septiņcīņnieču rangā pacēlusies uz septīto vietu, bet visu laiku junioru sarakstā aiz Lauras Ikaunieces (6063 p.) un Aigas Grabustes (6019 p.) ierindojusies trešajā vietā.

Čempionāta ceturtajā dienā kā pēdējā startēja Lāsma Zemīte. Tiesa, ne sevišķi veiksmīgi – veikts tikai 1.72m augstums un 18. vieta. Finālam kvalificējās meitenes, kuras bija veikušas 1.80m augstumu. Droši vien, ka Lāsmai vairāk domājot par finālsacensībām tāllēkšanā.

 

Andris Staģis