Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā

Rebeka Ozolniece, 11/07/2022 12:00

Jau kopš 1995. gada Valsts Prezidenta balvas izcīņa ir vienas no grandiozākajām un tradīcijām bagātākajām sacensībām Baltijā, kas tradicionāli norisinās savā mājvietā - Jāņa Daliņa vieglatlētikas stadionā, Valmierā.

No 29. līdz 30. jūlijam norisināsies jau 28. Valsts Prezidenta balvas izcīņas sacensības, kas vienlaikus būs arī 59. Baltijas valstu komandu čempionāts. 

Aizvadīto gadu laikā šīs sacensības ir iemantojušas augstu vadošo Baltijas sportistu uzticību, liekot tiem atgriezties gadu pēc gada.  Tā ir lieliska iespēja redzēt ne tikai Latvijas vadošos vieglatlētus, bet arī Eiropas un Pasaules klases atlētus no Igaunijas un Lietuvas.

Divu dienu garumā Baltijas valstu spēcīgākie vieglatlēti cīnīsies par čempiona titulu kā individuālajās disciplīnās, tā par spēcīgākās komandas titulu. Kā jau ierasts, sacensības solās būt nervu kutinošas, jo daudzi no sportisti izmantos iespēju, lai parādītu savu labāko sniegumu pirms došanās uz Eiropas čempionātu Minhenē.

Jaunākajai informācijai seko līdzi Latvijas Vieglatlētikas savienības Facebook lapā publicētajā pasākumā, diskusiju sadaļā.

Sacensības atbalsta un līdzfinansē Valmieras novada pašvaldība.