Valsts samazinātā finansējuma dēļ 2022. gadā nav iespējams pilnvērtīgi nodrošināt Latvijas Vieglatlētikas savienības pamatfunkcijas

Rebeka Ozolniece, 15/03/2022 12:00
Ekrānuzņēmums no "Sporta studija" izstrādātā sižeta

Valsts samazinātā finansējuma dēļ 2022. gadā nav iespējams pilnvērtīgi nodrošināt Latvijas Vieglatlētikas savienības pamatfunkcijas - Latvijas čempionātu vieglatlētikā organizēšana un Latvijas izlašu dalības nodrošināšana Starptautiskajās sacensībās, kas potenciāli draud ar vieglatlētikas izzušanu Latvijā, ja situācija netiks mainīta!

"Šis ir kritisks brīdis. Esam vērsušies Izglītības un zinātnes ministrijā, esam tikušies ar ministriju un Sporta apakškomisijas priekšsēdētāju ar lūgumu palīdzēt, lai atrisinātu šo situāciju, jo mūsu starptautiskais finansējums ir apaļa nulle," stāsta LVS ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

"Tas būtu absolūti normāli, ja tiktu ieviests tas par ko runājām jau pirms vairākiem gadiem ar kolēģiem no Izglītības ministrijas, droši vien šeit ir vajadzīga tikai pavisam neliela politiskā griba. Ja mēs runājam par šo prioritatīvo piecpadsmitnieku vai divdesmitnieku Latvijas sportā, tad tie ir papildus 2 vai 3 miljoni, kuri, manuprāt, pilnībā atrisinātu problēmu par kuru šobrīd runājam," uzskata LSFP prezidents Einars Fogelis.

IZM sporta departamenta direktors Edgars Severs saka: "Tīri administratīvi nosaukt top 5 vai top 10 sporta veidus neesam vienojušies un vienošanās šobrīd nepastāv, ja tā var teikt, no tā modeļa esam atkāpušies."

Skaties "Sporta studija" sagatavoto sižetu un uzzini vairāk šeit. 

[Sporta studija, "Vieglatlētikas savienība: Apdraudēta Latvijas sportistu dalība lielajās sacensībās", 14.03.2022]