ATGĀDINĀJUMS IZLASES KANDIDĀTIEM UN TRENERIEM

Rebeka Ozolniece, 25/01/2023 15:00

Latvijas izlases kandidātiem un treneriem tiek atgādināts par savlaicīgu dokumentu nokārtošanu, lai varētu pārstāvēt Latviju starptautiskās sacensībās.

Pirmkārt, pārliecinieties par savas  Eiropas veselības apdrošināšanas kartes (EVAK) derīguma termiņu. Īslaicīgi uzturoties citā Dalībvalstī, EVAK apliecina tiesības saņemt nepieciešamo vai neatliekamo medicīnisko veselības aprūpi tādā pašā apjomā, kāda tā tiek nodrošināta attiecīgās valsts iedzīvotājiem. Šādu palīdzību sniegs ārstniecības iestādes un ārsti, kuri attiecīgajā valstī nodrošina valsts garantētos veselības aprūpes pakalpojumus. Sniedzamo pakalpojumu veidu un apmēru katrā individuālajā gadījumā izvērtē ārstējošais ārsts. EVAK tiek izsniegta bez maksas un tās derīguma termiņš ir trīs gadi.
Informācija par pieteikšanos un kartes saņemšanu meklē šeit.

Otrkārt, pārliecinieties par savu personu apliecinošu dokumentu lietošanas un derīgumu termiņu. Nepieciešamības gadījumā, laicīgi piesakieties uz dokumentu atjaunošanu.
Vairāk par personu apliecinošu dokumentu maiņu lasi šeit.

Treškārt, pārliecinieties par to, ka esat ieguvis un iesniedzis savu antidopinga apmācības programmas I Run Clean sertifikātu, kurš nepieciešams lai iegūtu Latvijas Vieglatlētikas savienības licenci. Licence dod tiesības:

  • sportistam piedalīties LVS rīkotajos Latvijas čempionātos telpās un stadionā;
  • tikt iekļautam Latvijas Nacionālās izlases sastāvā startiem Eiropas un pasaules līmeņa sacensībās, ja ir izpildīti LVS noteiktie atlases kritēriji;
  • iegūt LVS reitinga punktus treneru ranga noteikšanai.

Tiešsaistes apmācības meklē šeit.