VALDĪBA PAPLAŠINA IESPĒJAS BĒRNIEM APMEKLĒT INTEREŠU IZGLĪTĪBAS UN SPORTA NODARBĪBAS

Rebeka Ozolniece, 07/01/2022 16:00
FOTO: Guntis Bērziņs

2022. gada 6. janvārī, valdība pieņēma lēmumu līdz 28. februārim pagarināt ārkārtējo situāciju valstī, vienlaikus paplašināto iespējas bērniem apmeklēt interešu izglītības un sporta nodarbības, stingri ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Sporta sacensībās piedalīties un to norises vietā atrasties varēs tikai personas ar  primārās vakcinācijas, balstvakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kā arī izglītojamie, kuri veikuši Covid-19 testu izglītības iestādē organizētā skrīninga ietvaros, un tiek nodrošinātas noteiktās prasības attiecībā uz publisku pasākumu rīkošanu. Pirmsskolas vecuma bērni sacensībās drīkst piedalīties, ja pirms sacensību norises būs veikts antigēna paštests autorizētas personas un vecāku klātbūtnē, un tas būs negatīvs. (Izglītības un zinātnes ministrija, 06.01.2022.)

Ievērojot valstī pašreiz pieņemtos noteikumus un ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus, Latvijas U14 čempionāta telpās atlases sacensībās varēs startēt gan 2009. gadā, gan 2010. gadā dzimušie sportisti, kuri veikuši Covid-19 testu. Tāpat sportistiem tiks dota iespēja startēt arī citās vieglatlētikas sacensībās, ievērojot jau minētos noteikumus. 

Vairāk lasi šeit.