1. novembrī stāsies spēkā izmaiņas attiecībā uz LVS rīkotajām sacensībām un izlases izbraukumiem

Ieva Misāne, 10/09/2021 12:00
Guntis Bērziņš

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) valde ir apstiprinājusi noteikumus, kas būs saistoši visiem LVS rīkoto sacensību dalībniekiem, treneriem, kā arī izlašu sastāvu sportistiem un treneriem no šī gada 1. novembra.

LVS seko līdzi un ņem vērā Ministru kabineta noteikumus Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, kuri nosaka dažādus ierobežojumus, rīkojot sporta sacensības un publiskus pasākumus. Tāpat LVS budžetā vasaras sezonā ir bijuši lieli izdevumi, lai segtu Covid-19 testēšanu izlases dalībniekiem, dodoties uz sacensībām un atgriežoties Latvijā.

Ņemot vērā gan Latvijas valdības aicinājumu iedzīvotajiem vakcinēties pret Covid-19, gan LVS centienus nodrošināt sacensību sezonu un samazināt ar Covid-19 saistītos budžeta izdevumus, LVS valde ir apstiprinājusi šādus noteikumus:

No 2021. gada 1. novembra LVS rīkotajās sacensībās drīkst piedalīties un Latvijas izlases sastāvā visās vecuma grupās var pārstāvēt sportisti un treneri, kuri:

  • ir vakcinējušies pret Covid – 19;
  • ir pēdējā pusgada laikā pārslimojuši Covid-19;
  • pēdējo 48 stundu laikā pirms pasākuma ir veikuši Covid-19 testu un tas ir negatīvs;
  • pēdējo 6 stundu laikā pirms pasākuma ir veikuši Covid-19 ātro antigēna testu un tas ir negatīvs.

Sportisti un treneri izlases sacensībās ārzemēs Covid-19 testu, kas nepieciešams, lai atgrieztos Latvijā, apmaksā no saviem līdzekļiem.

*Mainoties valstī noteiktajiem ierobežojumiem, LVS valde var pārskatīt un mainīt šos noteikumus.