Gatis Čakšs Parīzē pārsniedz 80 metru robežu

Andris Staģis, Statistiķis, 28/08/2021 20:51
Gatis Čakšs
Guntis Bērziņš

Sestdien Parīzē risinājās vienpadsmitais „Dimanta līgas” posms – jau trešais pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm. Sacensību programmā bija arī šķēpa mešana un atkal startēja Gatis Čakšs. Jau ceturtajā „DL” posmā šovasar.

Sacensībās piedalījās 10 šķēpraiži – arī pasaules sezonas līderis Johanness Feters (Vācija). Gatis sāka ar 77,92 m tālu metienu. Pēc otrā, neveiksmīgā metiena viņš bija jau ļoti „slidenajā” astotajā vietā – vietā, kura dod tiesības uz vēl diviem metieniem. Trešais Gata metiens bija 77,45 m. Tomēr finālā Gatis iekļuva kā „caur adatas aci”, jo tieši trešajā metienā Teura’itera’i no Francijas aizmeta šķēpu tikai centimetru tuvāk par Gati. Par pārliecinošu līderi bija kļuvis J.Feters – 87,20 m. Pirmais finālmetiens Gatim atkal bija neveiksmīgs, bet piektajā – savā pēdējā  metienā viņš tomēr pārsniedza 80 metru robežu – 80,06 m. Vairāk nekā divus mēnešus Gatis nebija metis šķēpu tālāk par 80 metriem – pēdējo reizi 26.jūnijā Jelgavā, uzvarot Latvijas čempionātā – 81,96 m. Šoreiz Gatim astotā vieta un viens „Dimanta” punkts.

Trīs labākie – Johanness Feters (87,20 m), Andersons Peters (Grenāda) – 85,98 m un Andrians Mardare (Moldova) – 85,43 m pēdējā, sestajā metienā noskaidroja to, kurš būs uzvarētājs un iegūs astoņus punktus. Negaidīti tālāko metienu veica nevis J.Feters (80,83 m), bet A.Peters – 84,84 m un līdz ar to viņam arī uzvara. Abiem – A.Peteram un J.Feteram – ir pa 23 punktiem. Arī Gatis nopelnīja vienu punktu un viņš pirms finālsacensībām ar deviņiem punktiem ir septītajā vietā.

„Dimanta līgas” 2021. gada sezonas pēdējās finālsacensības (arī šķēpa mešanā kā vīriešiem, tā sievietēm) notiks 8. un 9.septembrī Cīrihē. Pirms tam, 3.septembrī, Briselē sacentīsies arī šķēpa metējas. Šajā konkurencē Līnai Mūzei ir devītā vieta un pieci punkti.

 

Andris Staģis