Sportisti aicināti pieteikties Latvijas Olimpiskās komitejas programmai “Olimpiskais drafts”

Ieva Misāne, 16/02/2021 16:00

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) piesaka jaunu programmu “Olimpiskais drafts”, kuras mērķis ir identificēt un atbalstīt individuālo Olimpisko sporta veidu jaunos, talantīgos atlētus vecumā no 16 līdz 20 gadiem, motivējot sasniegumiem pārejas periodā uz pieaugušo sportu.

Kļūstot par programmas nominantiem, jaunie sporta talanti var cīnīties par 3 stipendijām 25 000 eiro apmērā katram un par 3 stipendijām 5000 eiro apmērā katram gadā.

Sportistu atlases un vērtēšanas kritēriji:

  • Olimpiskajam draftam var nominēt jauniešus vecumā no 16-20 gadiem
  • Sportista sasniegtie rezultāti 2020. gadā un izaugsmes potenciāls (Parīze-2024)
  • Sportista motivācijas vēstule vai video stāsts
  • Trenera ieteikums
  • Ieteicama sporta veida federācijas atbalsta vēstule

Programmas nolikums paredz, ka jaunos sportistus programmai var pieteikt Olimpisko sporta veidu federācijas, līdz ar to sportisti aicināti pieteikties līdz 28. februārim, aizpildot pieteikuma anketu šeit. Pēc pieteikumu saņemšanas Latvijas Vieglatlētikas savienības valde izvērtēs, kurus kandidātus izvirzīt “Olimpiskais drafts” programmai. LOK uzvarētājus paziņos 30. martā.

Programmas nolikums un prezentācija – šeit.

Šī  programma tiek finansēta tikai no LOK piesaistīto sadarbības partneru līdzekļiem, un valsts budžeta līdzekļi tai netiek tērēti. Projekta partneri ir akciju sabiedrība “Latvijas Valsts Meži”, akciju sabiedrība “LNK Industries” un kompānija “Amber Beverage Group”.