Maratonisti un soļotāji varēs pildīt Olimpisko spēļu normatīvus no 1. septembra

Ieva Misāne, 30/07/2020 17:05

Pasaules Vieglatlētikas asociācija maina Tokijas Olimpiskās kvalifikācijas sistēmu maratona un soļošanas disciplīnās, ļaujot pildīt normatīvus no 2020. gada 1. septembra. Lēmums pieņemts, jo pastāv bažas, ka trūkst iespēju izpildīt kvalifikācijas normatīvus līdz kvalifikācijas perioda beigām 2021. gada 31. maijā.

Sākotnējais periods kvalifikācijas normatīvu izpildei un ranga punktu krāšanai apturēts no 2020. gada 6. aprīļa līdz 30. novembrim. Tas tika ieviests konkurences un treniņu traucējumu dēļ, ko izraisīja globālā pandēmija. Šis ierobežojums paliek spēkā visām pārējām vieglatlētikas disciplīnām, izņemot maratonu un soļošanu. 

Šosejas skrējējiem un soļotajiem būs iespēja pildīt Olimpisko spēļu normatīvus no 1. septembra, taču tikai iepriekš noteiktās sacensībās, kas tiek organizētas Pasaules vieglatlētikas sertificētajās trasēs, nodrošinot dopinga kontroles testēšanu uz vietas.

Pasaules ranga punktu krāšana Gold label un Platinum Label maratonos nemainās un paliek apturēta līdz 2020. gada 30. novembrim.

Plašāka informācija šeit