Pagaidām atcelts Eiropas kauss mešanu disciplīnās Portugālē un starptautiskās Sacensības soļošanā Slovākijā

Ieva Misāne, 11/03/2020 11:00

Eiropas Vieglatlētikas asociācija informē, ka saistībā ar koronavīrusa izplatību uz nenoteiktu laiku pārcelts Eiropas kauss mešanu disciplīnās Portugālē un starptautiskās soļošanas sacensības Slovākijā.

Eiropas kausam mešanu disciplīnās būtu jānotiek 21. un 22. martā Portugāles pilsētā Leirijā. Bija paredzēts, ka sacensībās piedalīsies vairāki mūsu šķēpmetēji – Rolands Štrobinders, Patriks Gailums, Matīss Velps, Krišjānis Suntažs, Anete Kociņa un Madara Palameika.

Savukārt starptautiskajām soļošanas sacensībām, kas vienlaicīgi ir Latvijas čempionāts 50km soļošanā vīriešiem un 20km soļošanā sievietēm, būtu jānotiek 21. martā Slovākijas pilsētā Dudincē. Dalību sacensībās bija plānojuši vairāki Latvijas soļotāji.

Ņemot vērā izmaiņas kalendārā, Latvijas čempionāts 50km soļošanā vīriešiem pārcelts uz 3. maiju Baltkrievijā, Minskā, kur notiks Pasaules komandu čempionāts soļošanā, savukārt Latvijas čempionāts 20km soļošanā sievietēm notiks Lietuvā, Alitā, 5. jūnijā vienlaicīgi ar 46. starptautisko soļošanas festivālu “Alytus 2020”.