Maksims Sinčukovs uzvar savā priekšskrējienā un iekļūst pusfinālā (papildināts)

Andris Staģis, Statistiķis, 06/08/2018 20:23
Maksims Sinčukovs
Romāns Kokšarovs

Pirmdienas pēcpusdienā Berlīnes Olimpiskajā stadionā sākās XXIV Eiropas čempionāts vieglatlētikā. Oficiāli pirmā sacensību diena būs rīt, bet šodien ir sacensību kvalifikācijas diena. Notika priekšacīkstes piecās disciplīnās – 100 m sprintā, 400 m barjerskrējienā, kā arī kvalifikācijas sacensības lodes grūšanā un vesera mešanā.

Jau sacensību ievadā veiksmīgs un cerīgs starts arī Latvijas vieglatlētiem! Eiropas čempionātu debitants Maksims Sinčukovs jau pirmajā 400 m/b skrējienā finišēja kā uzvarētājs ar rezultātu 50,39 sek. Šis sasniegums ir ne tikai piektais labākais starp šodien 20 startējošiem, ir ne tikai Maksima sezonā labākais rezultāts, bet arī  jau ceturto reizi šogad labots Latvijas junioru (U23) rekords. Citā priekškrējienā šīvakara visātrākais bija francūzis Viktors Korolers – 50,10 sek.

Rītvakar M.Sinčukovam starts pusfinālā – pie 13 priekšskrējienu veiksminiekiem klāt nāk vēl 11 barjerskrējēji, kuru rezultāti ir vismaz 49 sek. robežās. Šādi noteikumi ir visās distancēs līdz 400 m ieskaitot. Pusfinālskrējieni paredzēti pl.20.55.

Savukārt otrdienas rīta stundās startēs trīs Latvijas atlēti. Arnis Rumbenieks 36 sāncenšu konkurencē soļos 50 km distanci. Starts pl.9.35.  Pl.11.35 notiks pirmais 400 m priekšskrējiens vīriešiem. Jānis Leitis startēs otrajā – kopā ar trim skrējējiem, kuri šogad veikuši 400 m ātrāk par 46 sek. (ātrākais – Samuels Garsija no Spānijas -45,48 sek.). Jāfinišē vismaz trešajam vai jāiekļaujas vēl trīs veiksminieku vidū.

Tūlīt pēc vīriem startēs dāmas 800 m distancē. Līga Velvere iedalīta trešajā skrējienā, kurā tikai Natālijai Priščepai no Ukrainas šovasar padevies skrējiens ātrāk par divām minūtēm. Šeit pusfināla „caurlaide” ir 3+4 – vieta pirmajā trio vai vieta nākamo veiksmīgāko kvartetā.

Papildinājums. Maksims Sinčukovs otrdienas vakarā startēs otrajā pusfinālā pa otro celiņu. Skrējiena favorīti ir R.Megi (Igaunija) un L.Vailants (Francija) - abiem rezultāti labāki par 49 sek. Vēl četriem - labāki par 50 sek. "Caurlaide" uz finālu ir  "divi plus divi".

Veiksmīgus startus visiem četriem!

Andris Staģis