Saldū notiks Latvijas U18 un U20 čempionāts

LVS, 18/06/2018 16:13

Sacensību laikā tiks noskaidrots Latvijas izlases sastāvs Baltijas valstu komandu čempionātam U18 un U20 vecuma grupā. Turklāt Saldū sportistiem būs iespēja izpildīt kvalifikācijas normatīvus dalībai Eiropas U18 vai Pasaules U20 čempionātam.

Sacensību sākums 21. jūnijā plkst. 11:00 ar vesera mešanu, bet pārējā sacensību programma – plkst. 13:00. Savukārt sacensību otrā diena sāksies plkst. 9:30 ar soļošanu, bet pārējā programma – plkst. 11:05.

U18 vecuma grupā atļauts startēt tiem sportistiem, kuri izpildījuši LVS Jaunatnes komisijas noteiktos normatīvus. Ievērojot sacensību organizatoru noteikto dalībnieku skaita principu, pie starta var tikt pielaisti dalībnieki, kuru rezultāti nedaudz atpaliek no LVS jaunatnes komisijas apstiprinātiem normatīviem. U20 vecuma grupā nav normatīvu.

Visi sacensību dalībnieki un treneri aicināti aizpildīt antidopinga e-apmācības programmu un saņemt I Run Clean sertifikātu www.irunclean.org I Run Clean sertifikāts ir skaidrs un spēcīgs apliecinājums, ka sportisti ciena sevi, savu veselību un konkurentus, ievērojot sporta noteikumus. 2018. gada sertifikāts ir obligāta kvalifikācijas prasība Eiropas U18 čempionāta dalībniekiem, bet no 2020. gada — visiem dalībniekiem jebkurā Latvijas vai Eiropas čempionātā.

Sacensību pirmās dienas vakarā, 21. jūnijā, plkst. 20:30 visi vieglatlētikas treneri un komandu pārstāvji aicināti uz Latvijas Vieglatlētikas savienības rīkoto treneru vakaru Saldus sporta kompleksa konferenču zālē, kur būs pieejama arī pirts. Detalizēta informācija par treneru pasākumu tiks sniegta treneru un komandu pārstāvju sapulcē ceturtdien plkst. 12:15.

Sacensību otrajā dienā notiks Treneru padomes un Jaunatnes komisijas sanāksme, lai lemtu par komandas sastāva apstiprināšanu dalībai Baltijas U18 un U20 komandu čempionātos, Eiropas U18 un Pasaules U20 čempionātā, kā arī citiem jautājumiem.