Latvijas Olimpiskā vienība nosauc 2018. gada sezonas sastāvus vasaras sporta veidos

LVS, 07/12/2017 16:00
Ilmārs Znotiņš/LOK

LOV 2018. gada sastāvos iekļauti 73 atlēti 16 sporta veidos. Sastāvā apstiprināti 24 vieglatlēti.

LOV valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis atzīs: “Šogad sportistu sasniegtie rezultāti ir augstāki nekā pagājušajā gadā, līdz ar to lielāki ir LOV sastāvi. Šajā gadā uzsākām vairākas jaunas lietas – uzlabojām LOV sadarbības līgumus, iestrādājot individuālākus nosacījumus atlētiem, kā arī ieguldījām lielāku finansējumu apkalpojošā personāla komandējumos, kas palīdzēja sportistiem nometnēs un sacensībās. Gandarījums, ka tas viss ir nesis rezultātus.”

LOV A sastāvs 
Laura Ikauniece-Admidiņa, Zigismunds Sirmais

LOV B sastāvs 
Gunta Latiševa-Čudare, Mareks Ārents, Jeļena Čelnova-Prokopčuka, Anete Kociņa, Līna Mūze, Sinta Sprudzāne, Lauma Grīva, Elvijs Misāns  

LOV C sastāvs 
Elīza Marija Kraule, Sindija Bukša, Maksims Sinčukovs, Austris Karpinskis, Edgars Pavārs, Iļja Petrušenko, Daniels Bambāls, Oļegs Kozjakovs, Patriks Gailums, Kristīne Blaževiča, Kitija Paula Melnbārde.

Ar atsevišķu LOV valdes lēmumu vēl tika atbalstīti Jānis Leitis, Madara Palameika, Rolands Štrobinders.

Sportistu līdzfinansējuma apjoms un kārtība tiks noteikti individuāli pēc mācību – treniņu darba tāmju, treniņu plānu iesniegšanas un trīspusējās vienošanās par treniņu darba organizēšanu un sasniedzamiem rezultātiem atskaites sacensībās starp LOV, sportistu un attiecīgo sporta veidu federāciju.