Jelgavas nakts pusmaratons - sporta svētki visiem

LVS, 19/07/2017 16:25

Jau gaidāmajā nedēļas nogalē - 22. jūlijā - norisināsies Baltijā lielākā skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija piektais posms - Jelgavas nakts pusmaratons. Tā būs ne vien naksnīga cīņa starp labākajiem skrējējiem trasē, bet arī aizraujoša brīvdiena uz ūdens, sauszemes un putās.

Jelgavas nakts pusmaratons pilsētā notiks jau ceturto gadu un līdzās jau pasākuma spēcīgām tradīcijām, tas ikreiz pārsteidz ar ko jaunu. Gluži tāpat kā pilsēta, kas aug un attīstās ik mirkli. Skriešanas seriāla valdes priekšsēdētājs un galvenais pasākuma organizators Sandijs Pinkulis aicina brīvdienās nepalikt mājās, bet doties uz pilsētu vairāku iemeslu dēļ: “Uz progresīvo un vienmēr mainīgo Jelgavu noteikti jādodas gan tāpēc, lai turpinātu sportiskās tradīcijas, gan arī, lai satiktu jaunus domubiedrus. Šī būs lieliska iespēja izbaudīt pilsētu pavisam citā gaismā un gaisotnē.”

Lai gan 21.jūlija vakara nozīmīgākais brīdis būs 5, 10 un 21 kilometra distanču starts pulksten 22:15, pasākuma programma apgriezienus uzņems jau pa dienu. Pulksten 12:00 Lielupē upē notiks Latvijas čempionāts ūdens sportā. Pasākuma galvenais organizators un Jelgavas ūdens motosporta kluba vadītājs Valdis Kaķalks uzskata, ka šīs sacīkstes būs piedzīvojums ne tikai dalībniekiem: “Adrenalīna pilnus mirkļus pat skatītāju rindās noķers  tie, kam patīk ātrums un asas izjūtas. Ūdens motosports ir skaļš un dinamisks  sporta veids - laivas sasniedz ātrumu līdz pat 200km/h. Piedalīsies bērni no desmit gadu vecumam līdz pat sirmiem kungiem, tā kā garlaicība un miers sestdien Jelgavā tiks pamatīgi satricināts.”

Savukārt pievakarē, pulksten 17:00, bērniem būs iespēja izmēģināt spēkus dažādās vieglatlētikas disciplīnās Kids Athletics aktivitātēs. 19:00, iespējams, savas dzīves pirmos startu sacensībās piedzīvos Mazuļu rāpošanas sacīkšu dalībnieki. Stundu vēlāk, pulksten 20:00, Pasta salu savā varā pārņems Bērnu skrējiens, taču sākot no pulksten 21:00 pasākuma jaunākie apmeklētāji pēc pieveiktajām distancēm un ieguldījuma nākotnes uzvarās - veiksmīga finiša -, dosies izpriecāties Sportland putu ballītē.

Īpaši jaudīga solās būt arī Jelgavas nakts pusmaratona muzikālā programma. Organizatori enerģisku atmosfēru būs sarūpējuši ne vien naksnīgajā trasē, bet arī Pasta salā. Skrējiena trasē kopumā būs seši uzmundrinājuma punkti, kur rosīsies kā dīdžeji, tā arī mūziķi. Savukārt sacensību centra estrādē klusumu kliedēs radio pieci.lv dīdžejs Magnuss Eriņš, jelgavnieki TirkizBand un Miks Galvanovskis. Jaunais mūziķis, Supernova 2016 dalībnieks M.Galvanovskis pasākumā uztāsies jau otro gadu un atklāj, ka pagājušā gada koncerts tieši Jelgavas nakts pusmaratona ietvaros bijis atspēriena punkts mākslinieka solokarjerai: “Arī šogad uz pasākumu došos ar lieliskām sajūtām, jo vienmēr ir prieks uzspēlēt savās mājās. Manuprāt, Jelgavas nakts pusmaratons  ir ne tikai superīgs sporta, bet arī izklaides pasākums, kur apkārt ir ļoti daudz laimīgu cilvēku.”

Visa vakara garumā līdz pat apbalvošanas ceremonijai pulksten 1:00, pasākuma apmeklētājus, dalībniekus un atbalstītājus izklaidēs sporta notikumu epicentrā vienmēr esošais Lauris Lizbovskis un radio pieci.lv raidījumu vadītāja un aktrise Marta Grigale.

Vairāk informācijas un reģistrēšanās pasākumam - www.bigbankskrienlatvija.lv