Daugavpils pirmajā pusmaratonā uzvara Jurkevičam un Marhelei

LVS, 05/05/2017 03:06
Mareks Gaļinovskis

Svētdien, 30. aprīlī, Daugavpilī tika aizvadīts Baltijā lielākā skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija 3. posms, kur savu pārākumu sacensību garākajā 21 km skrējienā apliecināja olimpisko spēļu dalībnieki - maratoniste Ilona Marhele (1:20:05) un valsts rekordu īpašnieks, vieglatlēts Dmitrijs Jurkevičs (1:06:47).

Vīriešu konkurencē otrais labākais pusmaratona laiks Jānim Girgensonam (1:07:05), bet noslēdzošais goda pjedestāls - Kristapam Vējam - Āboliņam (1:09:30).

Savukārt sieviešu konkurencē pirmo apli plecu pie pleca ar uzvarētāju turējās A.Kažemāka (1:21:17), taču otrā apļa sākumā ap 12 kilometru pie dzirdināšanas punkta A. Kažemāka tempu samazināja, I.Marhele pārņēma vadību un veiksmīgi noturēja to līdz par finiša taisnei. Atskatoties uz paveikto I.Marhele atzinīgi vērtē trases uzbūvi, kur pusmaratona distanci veidoja vien 2 apļi, ierasto trīs vai četru apļu vietā. Atmiņā arī palicis skrējiens Daugavpils cietoksnim - gan interesantās tūrisma apskates vietas dēļ, gan arī aso pagriezienu un ne visai patīkamā seguma dēļ. Vaicājot par pretvēju un aprīļa beigām netipisko vēsumu, I.Marhele ir lakoniska: “Gaisa temperatūru un vēju ietekmēt nevar - jāspēj skriet jebkādos laikapstākļos.”  Nesatricināma Daugavpils vējos bija arī cēsiniece Lelde Neimande (1:22:25), kurai šoreiz bronza.

Vienlaikus kopā ar pusmaratonistiem trasē devās arī 10,55km skrējiena dalībnieki, kuru rindas arī kuplā pulkā bija papildinājuši titulēti un plaši zināmi atlēti. Veiksmīgais no vīriešiem bija Jevgēnijs Turkins, kurš skriešanas prieku baudīja vien 34 minūtes, aiz sevis atstājot Renāru Rozi un Jāni Mežielu. Starp sievietēm pirmā sacensību centrā Vienības laukumā pēc viena apļa garā skrējiena atgriezās Karīna Helmane - Soročenkova (0:39:28), otro un trešo vietu atdodot Gunai Ģērmanei un Līgai Girgensonei.

Savukārt Daugavpils pusmaratona īsākās, 5,5km distances dalībniekiem, bija iespēja dienu pilsētā baudīt visilgāk - viņi bija tie, kas gan startēja pirmie, trasē dodoties jau pulksten 10:00, gan arī finišā atgriezās ātrāk par citiem. Par uzvarētājiem šajā distancē kļuva Dmitrijs Serjogins (0:16:45) un Gundega Heidingere (0:20:08).

Pēc sacensību trīs galvenajiem startiem, notika arī jau par tradīciju kļuvušie Bērnu skrējieni, un šīs sezonas skriešanas seriāla jaunums - Mazuļu rāpošanas sacensības.

Taču īsta svētku atmosfēra Vienības laukumā valdīja visu dienu, piepildot ar pozitīvām emocijām ikvienu dalībnieku un atbalstītāju - par muzikālu enerģiju rūpējās dīdžeji un grupa Ārzemnieki, kā arī daugavpiliešu sarūpētā kultūras programma ar priekšnesumiem un paraugdemonstrējumiem.

Nākošais, ceturtais skriešanas seriāla posms Ventspils Piedzīvojumu parka maratons dalībniekus pulcēs 17. un 18. jūnijā.

Vairāk informācijas, reģistrācija un Daugavpils pusmaratona rezultāti - www.bigbankskrienlatvija.lv