Jāņa Girgensona un Ilonas Marheles tirumfs Siguldas pusmaratonā

LVS, 10/10/2016 09:30
Ilona Marhele
Mareks Gaļinovskis

8. oktobrī tika aizvadīts skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija sezonas septītais, noslēdzošais posms - Siguldas pusmaratons. Tas bija ne vien skaists, zelta rudens skrējiens, bet arī spraiga cīņa līderu vidū par izšķirošajiem punktiem 2016. gada sezonas kopvērtējumā.

Visveiksmīgākā Siguldas trase sacensību garākajā distancē, pusmaratonā, izrādījās Jānim Girgensonam (1:07:23), vien 13 sekundes pēc viņa finiša līniju šķērsoja Dmitrijs Serjogins, (1:07:36), bet trešā vieta -  pagājušā gada Siguldas pusmaratona trases rekordistam Jānim Višķeram (1:07:49).

Savukārt sieviešu konkurencē Siguldas pusmaratona zelts olimpiskajai maratonistei Ilonai Marhelei (1:17:20). Otrajā pozīcijā ierindojās Luiza Dmitrieva (1:17:35), bet trešajā - Jolanta Liepiņa (1:21:38).

 

Dažas stundas pēc pusmaratonistiem, trasē devās Nike (10km) un Tautas skrējiena (5km)  dalībnieki. Divu apļu garo Nike skrējienu visātrāk izdevās pieveikt Reinim Hartmanim (0:34:10) un Gunai Ģērmanei (0:40:14). Savukārt par Tautas skrējiena uzvarētājiem kļuva Rio olimpisko spēļu dalībniece, soļotāja no Ogres Agnese Pastare (0:19:51) un Jānis Razgalis (0:16:30).

 

Sacensību centrā, Siguldas Svētku laukumā, visas dienas garumā varēja iesaistīties dažādās pasākuma atbalstītāju sarūpētās aktivitātēs, un, protams, apvienot sportiskās aktivitātes ar ikgadējo rudens vizīti Siguldas skaistākajās vietās, kuras tieši šobrīd sāk iekrāsoties visspožākajās krāsās. Trasē dalībniekus uzmundrināja 18 bungu komplektu spēks, kā arī īpaši rudenīgi vēsie un lietainie laikapstākļi, kas mudināja ātrāk sasniegt finišu un nokļūt siltumā.

 

Kā jau katru gadu, arī šogad, notiks svinīga atskatīšanās uz aizgājušo skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija sezonu – kopvērtējuma līderu apbalvošana un Sezonas noslēguma balle tiks organizēta oktobra beigās uz Talllink kuģa.

Vairāk aktuālās informācijas – bigbankskrienlatvija.lv