Brīvības dienu ieskandina sportiskā gaisotnē

LVS, 07/05/2013 06:53

4. maijā norisinājās Jēkabpils atklātais čempionāts vieglatlētikā, kas veltīts slavenā soļotāja Pētera Zeltiņa un izcilā lodes grūdēja Jura Bērziņa piemiņa.

4.maijs - ,,Brīvības diena’’, Latvijas un kaimiņvalsts Lietuvas labākie sportisti saules piepildītajā Jēkabpils stadionā atklāj sporta karalienes – vieglatlētikas – sezonu. Ne tikai organizatorus, bet arī pašus sportistus un līdzjutējus priecēja kuplais dalībnieku skaits, kas pārsniedza teju 300 vieglatlētu.
Kaut gan sacensību gars ir ielikts katra sportista gēnos, tomēr galvenokārt pamatā ir kopā būšanas prieks. Jēkabpils atklātais čempionāts vieglatlētikā, kas veltīts slavenā soļotāja Pētera Zeltiņa un izcilā lodes grūdēja Jura Bērziņa piemiņai, ir viens no pirmajiem sportistu sezonas pārbaudes mačiem, kuros gadu no gada čakli apbalvošanas arēnā strādā abu slavenību dzīvesbiedres Inta Zeltiņa un Ausma Bērziņa. Šī sacensību diena atkal pierādīja stadiona labo auru ar to, ka sportisti pirmajos pārbaudes mačos uzstādīja augstus rezultātus, kā arī tika labots stadiona rekords augstlēkšanā, tā īpašnieks Jānis Vanags (Cesvaine) pārvarēja 2,16m augstumā uzcelto latiņu.
Soļotāju pulku pārstāvēja kā profesionāļi, tā arī amatieri un vecmeistari. Acīm baudāmu soļošanas tehniku mums skatītājiem demonstrēja Londonas Olimpisko spēļu dalībniece Agnese Pastare, Latvijas izlases dalībnieks, kurš sevi pieteicis arī kā augsta ranga soļotājs starptautiskajās sacensībās – Edgars Gjačs, kā arī Normunds Ivzāns, kurš ir godalgoto vietu ieguvējs Eiropas un pasaules veterānu čempionātos. Pateicoties gulbenieša Gunāra Rubeņa entuziasmam, jau trešo gadu pēc kārtas viņa vienotā komanda izcīna Pētera Zeltiņa ceļojošo kausu, aiz sevis šajā sezonā atstājot Ogres un Aizkraukles soļotāju komandas.
Par atbalstu sportistu apbalvošanā lielu paldies sakām pavasara pirmo vitamīnu nodrošinātājiem SIA ,,Rītausma’’ kolektīvam un vadītājai Valdai Bekinas kundzei, izteikti gardās rudzu maizes cepējiem SIA ,,Dona’’ kolektīvam un viņu vadonim Kārlim Zemeša kungam un saldo našķu sarūpētājam Ervīnam Zolbergam.
Mēs, organizatori, esam pateicīgi sportistiem, treneriem un atbalstītājiem par to, ka esat iemīlējuši mūsu stadionu. Tikai kopā mēs šajā dienā radījām pozitīvām emocijām bagātu dienu. Mazās kļūdiņas, kas gadījās dienas garumā piedosim un aizmirsīsim. Paldies visiem, visiem, visiem, kas šo dienu pavadīja lūšu pilsētas saulainajā stadionā.

Aiva Jakubovska
sacensību organizatore